Ο Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει φαλάφελ (ή ρεβιθοκεφτέδες) με μια αυθεντική συνταγή για χούμους.
Υλικά για τα φαλάφελ:
500γρ. ρεβίθια, μισό κρεμμύδι μικρό πολύ ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ¾ κ.γ. αλάτι, 2 κ.γ. κύμινο τριμμένο, 1 κ.γ. κόλιανδρο, ¼ κ.γ. πιπέρι, 1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Υλικά για το χούμους:
250γρ. βρασμένα ρεβίθια, χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, 60 γρ. ταχίνι, 1 σκ. σκόρδο μικρή λιωμένη, 30ml ελαιόλαδο, ½ κ.γ. κύμινο τριμμένο, αλάτι, 30-40 ml νερό.
Υλικά για το σερβίρισμα:
τορτίγιες, κόκκινο λάχανο κομμένο σε κάθετες φέτες, πράσινο λάχανο κομμένο σε κάθετες φέτες.
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο.