Σχεδόν ένας μήνας έμεινε προκειμένου οι εθνικές αποστολές να βρεθούν στο Ρότερνταμ και να ξεκινήσουν οι πρόβες των συμμετοχών της Eurovision 2021! Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, το Ahoy Arena θα φιλοξενήσει τουλάχιστον τους καλλιτέχνες και την υποστηρικτική τους ομάδα, αλλά και δημοσιογράφους, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και κοινό στις κερκίδες!
To site του επίσημου σωματείου της Eurovision στην Ελλάδα, του OGAE Greece, σας ενημερώνει συνεχώς για όλα τα νέα που αφορούν στις συμμετοχές της Eurovision του Ρότερνταμ που θα γίνει στις 18, 20 και 22 Μαϊου.
Η διαδικασία βαθμολόγησης των 39 συμμετοχών στη Eurovision 2021 συνεχίζεται και αποτυπώνεται σε ένα chart. Αυτή περιλαμβάνει τη βαθμολογία (με άριστα το 10) κάθε συμμετοχής της Eurovision 2021 από τρεις κατηγορίες ατόμων: τη βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του ogaegreece.com, τη βαθμολογία των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου μας, και-φυσικά-τη βαθμολογία των αναγνωστών του site μας. Η βαθμολόγηση θα διαρκέσει μέχρι και την ολοκλήρωση από το site μας της παρουσίασης όλων των συμμετοχών της Eurovision 2021 (μέχρι περίπου τις αρχές Μαϊου). Το chart θα συνεχίζει να ανανεώνεται -μέχρι τότε- σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ειδικά σύμβολα (⇑ ⇔ ⇓) δίπλα από τη βαθμολογία κάθε συμμετοχής οπτικοποιούν τη μεταβολή της. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαμόρφωση της κατάταξης διαχρονικά, αλλά και την τάση που επικρατεί σχετικά με την αξιολόγηση των συμμετοχών.
Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως διαμορφώνεται η κατάταξη ένα μήνα πριν ξεκινήσουν οι πρόβες:
Η Γαλλία παραμένει στην 1η θέση, αν και σημειώνει μείωση στη βαθμολογία της.
Σημαντική άνοδος στη βαθμολογία της παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για την Ελλάδα που βρίσκεται πλέον στη 2η θέση.
Στην 3η θέση υποχώρησε η Κύπρος παρότι αυξάνει λίγο τη βαθμολογία της.
Δυσάρεστα τα νέα για τη συμμετοχή της Ελβετίας που, χάνοντας βαθμούς, υποχωρεί στην 5η θέση, καθώς η Λιθουανία (4η θέση) εμφάνισε σημαντική άνοδο στη βαθμολογία της και την προσπέρασε.
Άγιος Μαρίνος (6η θέση), Φινλανδία (7η θέση), Ιταλία (8η θέση), και Ρουμανία (9η θέση) εξακολουθούν και βρίσκονται εντός πρώτης δεκάδας, με τις 3 πρώτες να εμφανίζουν πτώση στη βαθμολογία τους, ενώ το ενδιαφέρον για τη Ρουμανία είναι έντονο και εμφανίζει μεγαλύτερη βαθμολογία.
Το μεγάλο φαβορί (σύμφωνα με τα στοιχήματα) Μάλτα (10η) εμφάνισε μεγάλη άνοδο στη βαθμολογία της και εισήλθε στο Top-10 του Chart.
Έτσι, η Κροατία (11η θέση) βρίσκεται πλέον εκτός δεκάδας, αν και έχει ακόμα μια δυναμική στη βαθμολογία της.
Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, σημαντική βελτίωση της θέσης της τις τελευταίες εβδομάδες εμφάνισε η Ιρλανδία (17η από 20η) για την οποία επίσης το ενδιαφέρον αυξήθηκε.
Άνοδο κατέγραψαν και οι συμμετοχές της Μολδαβίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας.
Η συμμετοχή της Γεωργίας (38η) εμφάνισε σημαντική πτώση και βρίσκεται προτελευταία, πριν τη συμμετοχή της διοργανώτριας Ολλανδίας που βρίσκεται στην τελευταία θέση.
Γενικά, η εικόνα που αποκομίζει κανείς από την εξέλιξη της βαθμολογίας είναι ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για τις συμμετοχές της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Ιρλανδίας , της Μολδαβίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας που βελτίωσαν τη βαθμολογία και την κατάταξή τους ταυτόχρονα.