ΚΡΗΤΗ
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο 6o Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας στην Ιεράπετρα
Συνολικά, 34 αλλοδαποί μαθητές, προερχόμενοι από 7 διαφορετικές χώρες, παρακολουθούν πρωινά και βραδινά μαθήματα.
Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα μαθήματα για το 6o Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, οργανωμένο από το Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας.
Σε αυτή την πρώτη φάση του, υλοποιούνται δύο τμήματα επιπέδου Β1 και Β2 στα οποία διδάσκουν η Ρένα Αχλάτη και ο Μανώλης Πετάσης, έμπειροι καθηγητές ειδικευμένοι στη διδασκαλία της Ελληνικής σε ενήλικες αλλοδαπούς. Παράλληλα, υλοποιούνται 2 βραδινά τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας με μαθητές καταγόμενους από Πακιστάν και Αφγανιστάν με στόχο την προετοιμασία για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
Συνολικά, 34 αλλοδαποί μαθητές, προερχόμενοι από 7 διαφορετικές χώρες, παρακολουθούν πρωινά και βραδινά μαθήματα.
Όλοι τους παρακολουθούν τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα την περίοδο από 25 Ιουλίου έως 09 Αυγούστου 2024 αλλά και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας στη Βαϊνιά, το οποίο παραχώρησε μια αίθουσα του κατόπιν αιτήματός μας.
Τους μαθητές υποδέχτηκε και καλωσόρισε στον χώρο του Σχολείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους, μοιράστηκε αναμνήσεις από την επίσκεψή του σε κάποιες από τις χώρες καταγωγής τους, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και καλά μαθήματα και δώρισε αναμνηστικά με εικόνες, εκκλησίες και αξιοθέατα της περιοχής μας.
Το πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει 40 ώρες διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, 3 ωριαία μαθήματα κρητικών χορών, 4 ωριαία μαθήματα μουσικής, εξορμήσεις στη φύση της περιοχής, επισκέψεις και βιωματικά μαθήματα με καλλιτέχνες και οικοτέχνες της περιοχής μας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και φυσικά ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.
Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική. Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί, επιδιώκεται η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, η επαφή και η γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και την κρητική φύση.