ΚΡΗΤΗ

Θέρισσος: Ζωή-κόλαση ζούσε το 3χρονο παιδί που δίνει μάχη για τη ζωή του - Ως απαθής περιγράφεται η μητέρα

Μαρτυρικές στιγμές για το άτυχο παιδάκι από τη μητέρα του και τον σύντροφο της - Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή

3χρονο, κακοποίηση, Ηράκλειο

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα από το περιστατικό ασύλληπτης κακοποίησης που έχει υποστεί ένα αγοράκι, μόλις 3 ετών, το οποίο δίνει μάχη για τη ζωή του, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Για την κτηνωδία, σε βάρος του παιδιού, έχουν συλληφθεί  η 26χρονη μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της, οι οποίοι αναμένεται τη Δευτέρα να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών Ηρακλείου, αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες.

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Θερίσσου. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη το μοιραίο πρωινό στο σπίτι-κολαστήριο, δεδομένου ότι κανείς από τους δυο συλληφθέντες, δε λέει τι συνέβη και προσπαθεί ο ένας να ρίξει την ευθύνη στον άλλον.

Το παιδί για ακόμα μία φορά έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το -τουλάχιστον προβληματικό- ζευγάρι και οι γείτονες ακούγοντας τις φωνές κάλεσαν το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το μικρό παιδί σε βαρύτατη κατάσταση από τα σοβαρότατα τραύματα από την κακοποίηση που υπέστη. Στη συνέχεια ο γιατρός κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας του παιδιού και του συντρόφου της. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες φέρεται να αλληλοκατηγορούνται για όσα αποτρόπαια συνέβησαν αφότου, ξύπνησε το άτυχο παιδάκι, το πρωί της Κυριακής.
 

Το άτυχο παιδί νοσηλεύεται διασωλημένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ με το αιμάτωμα στον εγκέφαλο και το σοβαρό χτύπημα στην κοιλιακή αορτή να είναι τα πιο σοβαρά τραύματά του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί που ερευνούν την φρικιαστική υπόθεση είναι σοκαρισμένοι από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και στη θέα της κατάστασης του παιδιού οι περισσότεροι «λυγίζουν» και βάζουν τα κλάματα!

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη γειτονιά, ο 44χρονος χωρισμένος με ακόμη ένα παιδί, είχε κατεβάσει τη σύντροφό του από την Αθήνα πριν από τρεις μήνες, ενώ φέρεται να είχαν γνωριστεί μέσω facebook μόλις ένα μήνα πριν γίνει η μετακόμιση της 26χρονης με το παιδί.

Αμφότεροι συνελήφθησαν, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για την αστυνομία δεν υπάρχει διαχωρισμός και θεωρούνται υπαίτιοι και οι δύο για τη δολοφονική απόπειρα στο 3χρονο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα κακοποίησης. Από τη μέρα που το παιδί μαζί με τη μητέρα του κατέβηκαν στην Κρήτη από την Αθήνα, δεν υπήρχε κάτι άλλο εκτός από «κόλαση». Η κακοποίηση ήταν συστηματική και δεν υπήρχε ούτε μία μέρα για το παιδάκι που να ήταν φυσιολογική!

 

Αναμένεται το πόρισμα ιατροδικαστή - Ως απαθής περιγράφεται η νεαρή μητέρα

Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις βλάβες που έχει υποστεί το άτυχο παιδάκι. Σε ότι αφορά την 26χρονη μητέρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συνειδοτοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, "βγάζει" μια απάθεια, όπως λένε χαρακτηριστικά, ενώ για τις πρώτες ώρες της σύλληψης της δεν είχε καν ρωτήσει για την κατάσταση του παιδιού.

Σε ότι αφορά τον 44χρονο, ο οποίος όπως έχει γράψει το Cretalive, έχει ένα παιδί από προηγούμενη σχέση, έχει απασχολήσει τις αρχές -αλλά όχι για σοβαρά αδικήματα- μεταξύ άλλων πριν από περίπου 3 χρόνια είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή απειλή.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το newsit.gr, ο πατέρας της 26χρονης μητέρας υποστηρίζει ότι η κόρη του αποκλείεται να πείραξε το εγγονάκι του, τονίζοντας χαρακτηριστικά "Μίλησα χθες με την κόρη μου που βρισκόταν στην Κρήτη και ήταν καλά, δε μου είπε τίποτα. Αποκλείεται να έχει πειράξει το παιδί της η κόρη μου, τον αγαπούσε πάρα πολύ τον μικρό" ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε "Η κόρη μου έμενε μαζί μου αλλά τον περασμένο Αύγουστο, γνώρισε κάποιον και πήρε το παιδί της να πάει να μείνει εκεί μαζί του στην Κρήτη. Δεν εργαζόταν εκεί που πήγε γιατί είχε το παιδί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε κακό στο παιδί της", είπε ο πατέρας της 26χρονης μητέρας.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

•    αεροβόλο όπλο 
•    τμήμα  κυνηγετικού όπλου 
•    ξύλινο ρόπαλο 
•    ναρκωτικά χάπια για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν σήμερα (26.01.2025) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, δυο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για   απόπειρα ανθρωποκτονίας  ,σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, έκθεση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ανηλίκου .   
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
•    αεροβόλο όπλο 
•    τμήμα  κυνηγετικού όπλου 
•    ξύλινο ρόπαλο 
•    ναρκωτικά χάπια για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή 
Ανήλικος  μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. 

 

Το σπίτι όπου το 3χρονο παιδί ζούσε το μαρτύριό του:

Image
κακοποίηση παιδί Ηράκλειο Θέρισσος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση