ΚΡΗΤΗ
Θάνατος 3χρονου Άγγελου: Πολύωρη η διαδικασία συμπληρωματικών απολογιών των δύο κατηγορουμένων
Τα έξι ερωτήματα από την ιατροδικαστική έκθεση για τα οποία ζήτησε απαντήσεις η ανακρίτρια

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές απολογίες, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου του μικρού Άγγελου, της 26χρονης μητέρας του τρίχρονου αγοριού και του 44χρονου συντρόφου της.
Οι δύο, όπως έχει γράψει το Cretalive, μετήχθησαν την περασμένη Τρίτη στο Ηράκλειο και όλες αυτές τις ημέρες κρατούνται σε εντελώς χωριστά κτίρια, ενώ και η διαδικασία των συμπληρωματικών απολογιών, όπως γράψαμε, δεν έγινε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας.
Τα έξι ερωτήματα
Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης τόσο της 26χρονης μητέρας όσο και του 44χρονου πρώην συντρόφου της επέμεναν στο περιεχόμενο της πρώτης απολογίας των εντολέων τους. Η συνήγορος της 26χρονης επανέλαβε ότι η μητέρα απουσίαζε από το σπίτι τη μοιραία ημέρα, ενώ ο συνήγορος του 44χρονου σημείωσε από την πλευρά του ότι ο εντολέας του δεν έχει βίαιο χαρακτήρα ενώ ζήτησε και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Ηρακλείου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον μικρούρη Άγγελο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί πάρα πολύ σκληρό. Μάλιστα, έθεσε 6 συγκεκριμένα ερωτήματα - μεταξύ άλλων - που σχετίζονταν με το ιατροδικαστικό πόρισμα προκειμένου να πάρει απαντήσεις από τους δύο κατηγορούμενους. Σημειώνεται, ακόμη, πως σύμφωνα με τον συνήγορο του 44χρονου η ανακρίτρια έχει καλέσει μάρτυρες από το περιβάλλον του προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ του.
Η νεαρή μητέρα και ο 44χρονος, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα βάσει της ολοκληρωμένης ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και πολλών μαρτυρικών καταθέσεων που έχουν ληφθεί στο μεσοδιάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του επίσημου ιατροδικαστικού πορίσματος που «είδε» το φως της δημοσιότητας η βαριά εγκεφαλική κάκωση στον 3χρονο Άγγελο αποδίδεται πιθανότατα (ως μηχανισμός) σε άμεσο χτύπημα στο δεξί άνω τμήμα του κεφαλιού . Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ακόμα «η συμπίεση και μετατόπιση ζωτικών δομών του εγκεφάλου δεξιά και προς τα κάτω».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο