ΚΡΗΤΗ
Σύσκεψη για την κυκλοφοριακή απορρύθμιση στο Αρκαλοχώρι
Με στόχο τον "απεγκλωβισμό" των διερχόμενων οχημάτων

Μετά τη θετική εξέλιξη με την ολοκλήρωση της παράκαμψης Αρκαλοχώριου και της απρόσκοπτης πλέον διέλευσης των μετακινούμενων οχημάτων απευθείας, από Ηράκλειο προς Βιάννο, "προκλήθηκε σοβαρό ζήτημα με τον εγκλωβισμό των διερχόμενων οχημάτων, μέσα στο Αρκαλοχώρι και τελικό προορισμό τη Βιάννο".
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και αποτέλεσε αφορμή για μία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο της περιοχής, Β. Κεγκέρογλου.
Όπως αναφέρεται:
"...Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων των νοτιανατολικών περιοχών του Νομού Ηρακλείου, των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών του Αρκαλοχωρίου, αφού όταν εισέρχονται για οποιαδήποτε εργασία στο Αρκαλοχώρι, στη συνέχεια έχουν μία μόνο επιλογή, να γυρίσουν πίσω και να εξέλθουν από τον βορειοδυτικό κόμβο απ’ όπου εισήλθαν.
Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Κεγκέρογλου, συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, όπου είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, φορείς.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκε το πρόβλημα με το Δήμαρχο να προτείνει την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να προβλέπεται η διέλευση των οχημάτων που προέρχονται από την αστική περιοχή του Αρκαλοχωρίου προς τη Βιάννο μέσω του υπό κατασκευή κόμβου (έργο Τ12 του Α/Δ) νότια του Αρκαλοχωρίου, ώστε να δύνανται να εισέρχονται στο δρόμο Ηρακλείου-Βιάννου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, δεσμεύτηκε ότι μετά το έγγραφο αίτημα του Δήμου, θα ζητήσει από την ΤΕΡΝΑ την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και θα εισάγει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η ΤΕΡΝΑ, ανέφερε ότι αφού λάβει το αίτημα από την Περιφέρεια θα προχωρήσει σε τροποποίηση της μελέτης ενώ μετά τη σχετική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα προχωρήσει στη διευθέτηση του δρόμου και στη σήμανση του, ώστε να είναι ασφαλής.
Από την πλευρά του Δήμου, εστάλη αμέσως, εγγράφως, το αίτημα στην Περιφέρεια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Νίκο Σκουλά, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελεμενής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Μαλεδάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου Γιώργος Μπορμπαντωνάκης, ο μηχανικός Νίκος Χρονάκης και ο συντονιστής κατασκευών της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Καστελλίου Γιάννης Σμαραγδάκης.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τον κ. Σκουλά για τα έργα που εκτελούνται ή που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα κατά μήκος του δρόμου Ηράκλειο- Βιάννος, όπως ο κόμβος Πεζών, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι ασφαλτοστρώσεις, η οδοσήμανση κτλ".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο