ΚΡΗΤΗ
Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου: Κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία
Οι οικοδόμοι αποφάσισαν συμμετοχή σε νέα απεργιακή κινητοποίηση , "όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο για την 13ωρη δουλειά προς ψήφιση"
Συνεδρίασε χθες 6/10 η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. Κατά τη συνεδρίαση έγινε αποτίμηση της απεργίας της 1ης Οκτώβρη, χαιρετίζοντας τους απεργούς του κλάδου και ιδιαίτερα όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "αποφασίστηκε η συμμετοχή στην νέα απεργιακή μάχη όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο για την 13ωρη δουλειά προς ψήφιση. Ο κλάδος των κατασκευών από την αρχή του χρόνου μετράει ήδη
νεκρούς και σακατεμένους από την εξάντληση, ενώ οι κατασκευαστικές του κλάδου μεσουρανούν πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των οικοδόμων.
Ζούμε σε εποχή ραγδαίας τεχνολογικής προόδου κι αντί να δουλεύουμε λιγότερες ώρες με καλύτερους μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και πιο ασφαλείς συνθήκες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τις οικογένειές μας, την ψυχαγωγία, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω."
