ΚΡΗΤΗ

Συμπόσιο με θέμα "Ο Χρόνος από τη Μινωική εποχή στο σήμερα"

Συμπόσιο για τον χώρο και το Ηλιοστάσιο

Συμπόσιο, Φαιστός

Το Πολιτιστικό "Σωματείο Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές" διοργάνωσε στις Αρχάνες ένα θεματικό Συμπόσιο σχετικά με τον χώρο και το Ηλιοστάσιο

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Στην αρχαιότητα η συνάντηση σε κάποιο χώρο που περιλάμβανε, εκτός από το φαγητό, οινοποσία και συζήτηση για κάποιο φιλοσοφικό θέμα το αποκαλούσαν Συμπόσιο

Έτσι το Δ.Σ του Συλλόγου κάλεσε τα μέλη και του φίλους του Συλλόγου να βρεθούν, στον ανοιχτό χώρο της Αυλή της ταβέρνας του Φιλοσόφου στις Αρχάνες, για ένα συμπόσιο με την ευκαιρία του Εαρινού Ηλιοστασίου.

Οι συνδαιτυμόνες απόλαυσαν το φαγητό το οποίο θα περιλάμβανε τα χαρακτηριστικά  σκάνδαλα με αμυλωδη, σαγανάκι, Σαλάτα,  ψωμί Ζέας, ελιές, αρωματικό ελαιόλαδο με βότανα με συνοδεία Μελίτιου οίνου. 

Ακολούθησε  η ομιλία του Ερευνητή Αιγαιακών Γραφών Δρ. Μηνά Τσικριτσή με θέμα: "Ο Χρόνος από τη Μινωική εποχή στο σήμερα", όπου ο ερευνητής παρουσίασε ευρήματα που έχουν Αρχαοαστρονομική σχέση με τον κύκλιο χρόνο που αντιλαμβανόταν οι Μινωίτες, σε σχέση με το γραμμικό χρόνο που βιώνουμε σήμερα.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση και προβληματισμός για την έννοια του Χρόνου και στο τέλος το Συμπόσιο έκλεισε με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Γκερεδάκη παίζοντας μελωδίες με μια επτάχορδη αρχαία Λύρα".

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση