ΚΡΗΤΗ

Στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Δίνουν ραντεβού στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη

Τέμπη κινητοποίηση Ρέθυμνο
Photo Credits: @Goodnet.gr

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμμετέχει και στηρίζει το πανελλαδικό κάλεσμα "ενάντια στη συγκάλυψη και το έγκλημα στα Τέμπη".

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν "το λαό του Ρεθύμνου,  σωματεία και συλλογικούς φορείς,  στη συγκέντρωση το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη".

Διαδηλώνουν ξανά "μέχρι τη δικαίωση των 57 συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα κατά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων τον 21ο αιώνα!".

Εναντιώνονται στην πολιτική "που υπηρετεί το κέρδος και διαχρονικά στερεί τους σιδηροδρόμους από μέτρα ασφαλείας,  τηλεδιοικηση, επαρκές προσωπικό και βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές".

Καταδικάζουν επίσης "το "μπάζωμα" από την κυβέρνηση για να συγκαλυφθούν οι αιτίες που στέρησαν το οξυγόνο και κατεκαψαν όσους επέζησαν της σύγκρουσης".


Καμία συγκάλυψη, διαμηνύουν απαιτώντας:
"- να καταδικαστούν όσοι ευθύνονται για το έγκλημα,  όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
- διαφανή διαδικασία δικαιοσύνης με ΟΛΑ τα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα
- προσλήψεις όλου του αναγκαιου προσωπικού και λήψη όλων των μέτρων για ασφαλή μέσα μεταφοράς
Για να μη θρηνησουμε άλλους νεκρούς.
Για τη ζωή και το ΟΞΥΓΟΝΟ μας!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο  


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση