ΚΡΗΤΗ

Στο "κάδρο" της ΕΛ.ΑΣ είκοσι εγκληματικές οργανώσεις-οικογένειες στην Κρήτη

Τι είπε ο Υπουργός για τις νέες επιχειρησιακές στρατηγικές στην Κρήτη

Χρυσοχοΐδης Ρεθυμνο
Photo Credits: @Intime

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση 20 εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη, οι περισσότερες με οικογενειακή δομή, ανακοίνωσε από το Ρέθυμνο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Ανέφερε ότι οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται σε παράνομη διακίνηση όπλων, ναρκωτικά, εκβιασμούς, ζωοκλοπές και άλλες μορφές βαριάς εγκληματικότητας.
Όπως τόνισε, η νέα στρατηγική στηρίζεται στη συστηματική ανάλυση πληροφοριών (Intelligence Analysis), με στόχο όχι μόνο συλλήψεις, αλλά την πλήρη αποδόμηση και εξάρθρωση των κυκλωμάτων που δρουν στο νησί.
 


Αναφορικά με τις νέες επιχειρησιακές στρατηγικές σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενισχύονται οι μηχανισμοί ελέγχου στα λιμάνια του Ηρακλείου, των Χανίων (Σούδα και Κίσσαμος) και της Σητείας.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν: στοχευμένους ελέγχους σε εμπορευματοκιβώτια, φορτηγά και ύποπτα φορτία, ανάλυση ρίσκου στις ροές διακίνησης, εξειδικευμένη επιτήρηση για όπλα, πυρομαχικά και συναφή υλικά. 
Στόχος είναι ο εντοπισμός και η αναχαίτιση των κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν το νησί ως κόμβο διακίνησης.
 


Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία με ΑΑΔΕ και Λιμενικό, μια συνεργασία που αφορά την ανταλλαγή δεδομένων για: τελωνειακούς ελέγχους, ύποπτες μετακινήσεις φορτίων, διασυνοριακές πληροφορίες.
Παράλληλα, θα ενισχυθούν και οι δίαυλοι επικοινωνίας με ξένες αρχές, για τη διαχείριση υποθέσεων που υπερβαίνουν τα ελληνικά σύνορα.
 

 

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ από το μακελειό στα Βορίζια

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 
 


 

 

 
 



 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση