ΚΡΗΤΗ
Στις κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία φορείς και σωματεία απ' όλη την Κρήτη
Η Παγκρήτια Αγωνιστική Ημέρας Δράσης έχει προγραμματιστεί για την 27η Νοεμβρίου
Στην παγκρήτια αγωνιστική ημέρα δράσης που έχει προαναγγελθεί για τη δημόσια υγεία στις 27 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 6:00 μ.μ. συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ηρακλείου (Γαλάτεια Καζαντζάκη).
Στη σχετική ανακοίνωση των εκπαιδευτικών τονίζονται τα εξής:
«Το σωματείο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των υγειονομικών σωματείων της Κρήτης για να δώσουμε συλλογικά τον αγώνα για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύγχρονο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, που να ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης. Συμμετέχουμε στην Παγκρήτια Αγωνιστική Ημέρας Δράσης την 27η Νοεμβρίου.
Είναι μονόδρομος ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και τη ζωή μας ως κόστος. Παλεύουμε για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους.
Διεκδικούμε:
- Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Αύξηση οργανικών θέσεων νοσοκομείων.
- Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Να μη συγχωνευτεί/κλείσει κανένα τμήμα, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στον νέο "χάρτη Υγείας".
- Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Κατάργηση συμμετοχής για φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλείες.
- Επαρκής αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση Υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες.
Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο 27/11 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας
Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων ΠΕ Κρήτης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των σωματείων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, ΠΦΥ, ΕΚΑΒ και Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ καλεί όλους τους γονείς, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην Παγκρήτια Μέρα Δράσης για την υγεία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους νομούς του νησιού μας.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Ως γονείς βρισκόμαστε καθημερινά, εμείς και οι οικογένειές μας, αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις σε Υγεία και Πρόνοια, με την ασφάλεια και την υγεία μας να τίθενται σε πολλές περιπτώσεις σε κίνδυνο.
Τα σχολεία των παιδιών μας, 3 μήνες μετά το άνοιγμά τους, στενάζουν από τις ελλείψεις σε σχολικούς νοσηλευτές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις επιστολές των ίδιων των γονέων από ειδικά σχολεία των Χανίων. Αντίστοιχα, οι δομές Δημόσιας Υγείας στην Κρήτη είναι τραγικά υποστελεχωμένες, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό αλλά και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε αδρά για τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.
Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα σωματεία των Υγειονομικών του νησιού μας:
- Δεκάδες τμήματα λειτουργούν με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας. Η Παθολογική Κλινική του ΓΝ Σητείας παραμένει κλειστή (λόγω δικαιολογημένης πολύμηνης άδειας της μοναδικής γιατρού), ένας μόνο παθολόγος υπηρετεί στο ΓΝ Ιεράπετρας και άλλος ένας στο ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης, η Παθολογική Κλινική του ΓΝ Ρεθύμνου ακόμη «δανείζεται» γιατρούς από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, ενώ η Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει συνεχώς πληρότητα πάνω από 100%.
- Οι Χειρουργικές κλινικές του ΓΝ Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ) και του ΓΝ Ρεθύμνου αδυνατούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες με 3 γιατρούς η καθεμία. Μάλιστα, στη χειρουργική κλινική του ΓΝ Ρεθύμνου δύο εφημερίες καλύφθηκαν τον Αύγουστο από δύο παρατασιακούς ειδικευόμενους χειρουργούς του Βενιζελείου μετά από εντέλλεσθε της ΥΠΕ, το οποίο οδήγησε σε παραίτηση ενός τρίτου παρατασιακού.
- Εξαιτίας των ελλείψεων αναισθησιολόγων και νοσηλευτών δεν λειτουργεί το 40% περίπου των χειρουργικών αιθουσών, ενώ στις λίστες χειρουργείων περιμένουν περίπου 8000 ασθενείς.
- Κλειστό είναι πάνω από το 25% των κλινών ΜΕΘ (7 κλειστές στο ΠΑΓΝΗ, 3 στο Βενιζέλειο, 2 στο ΓΝΑΝ, 6 στο ΓΝ Χανίων, 2 στο ΓΝ Ρεθ.) της Κρήτης λόγω ανεπάρκειας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
- Στο ΓΝ Χανίων, η Πνευμονολογική Κλινική είναι κλειστή από έτους, η μόνη παιδοχειρουργός αδυνατεί να καλύπτει όλη τη δυτική Κρήτη, η Νευρολογική Κλινική κρατήθηκε ανοικτή το καλοκαίρι με υπερεφημέρευση 2 νευρολόγων και κάλυψη εφημεριών του Αυγούστου από το μοναδικό νευρολόγο του ΓΝ Ρεθύμνου.
- Χωρίς νευρολόγο έχει μείνει (από το 2023) το ΓΝΑΝ, όπως και χωρίς γαστρεντερολόγο, ενώ ένας μόνο ογκολόγος καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά του Λασιθίου. Επιπλέον, επειδή αρκετές μέρες κάθε μήνα υπάρχουν κενά εφημέρευσης σε χειρουργό, αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, ακτινολόγο στο νομό Λασιθίου, διενεργούνται πολλές διακομιδές ασθενών στο Ηράκλειο, ακόμη και για μια αξονική.
- Ελλείψεις σε ακτινολόγους (και τεχνολόγους) υπάρχουν και στο Βενιζέλειο, όπου οι αναμονές για τακτικές αξονικές/μαγνητικές έχουν αυξηθεί και ακτινολόγοι του ΠΑΓΝΗ καλύπτουν εφημερίες.
- Οι πολύμηνες αναμονές σε αρκετά τακτικά εξωτερικά ιατρεία (ΤΕΙ) των νοσοκομείων δεν θα μειωθούν με τη νέα εγκύκλιο, που υποχρεώνει τους ειδικευμένους νοσοκομειακούς γιατρούς σε 12 10λεπτα ραντεβού τη βδομάδα, υποτιμώντας το έργο τους (που περιλαμβάνει και κάλυψη ΤΕΠ, κλινικής, χειρουργείων) και υποβαθμίζοντας την ποιότητα περίθαλψης.
- Εξαιτίας της υπολειτουργίας των λοιπών νοσοκομείων της περιοχής, το ΠΑΓΝΗ ήδη πιέζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού ασθενών από όλη την Κρήτη, ενώ και το ίδιο έχει πάνω από 500 κενές θέσεις, με σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτών στη Νευρολογική, Νευροχειρουργική, Θωρακο-Αγγειο-Καρδιο-χειρουργική, Παιδοογκολογική, κ.α.
- Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, σε μεταφορείς και στις τεχνικές υπηρεσίες, με συνέπεια τον κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, την αργοπορημένη διακίνηση περιστατικών και την ανεπαρκή συντήρηση πεπαλαιωμένων κτιρίων.
- Παραμένει η σοβαρή υποστελέχωση της ΠΦΥ, των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ, με επακόλουθο να καθυστερεί συχνά για ώρες η διακομιδή, εξέταση και αντιμετώπιση ακόμη και επειγόντων περιστατικών. Σημαντικό μέρος των κενών σε ΚΥ (και ΤΕΠ) μπαλώνεται από ανειδίκευτους απόφοιτους ιατρικής («αγροτικούς»), οι οποίοι βαπτίζονται προσωπικοί ιατροί, με σκοπό η ΠΦΥ να μετατραπεί σε φραγμό προς τα νοσοκομεία. Στρατιωτικοί υποχρεώνονται να παριστάνουν τους διασώστες του ΕΚΑΒ χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη εκπαίδευση για παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας. Το βραχυπρόθεσμο «πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου» δεν αποτελεί παρά αποσπασματικό μέτρο, που δεν λύνει το πρόβλημα της αποψιλωμένης κατακερματισμένης ΠΦΥ, ενώ η αποτελεσματικότητά του προσκρούει στις αναμονές για περαιτέρω εξετάσεις (π.χ. κολονοσκόπηση) ή/και θεραπείες (π.χ. χειρουργείο) στα νοσοκομεία.
- Η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» με τη συγχώνευση δημόσιων-ιδιωτικών δομών ψυχικής υγείας οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της ψυχιατρικής περίθαλψης, αφήνοντας περισσότερο χώρο σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις παιδοψυχιάτρων, έχει απομείνει μόνο ένας παιδοψυχίατρος ΕΣΥ (στο ΠΑΓΝΗ) για πάνω από 2.500 παιδιά στην Κρήτη, ενώ η μοναδική Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί επισφαλώς με μετακινήσεις ψυχιάτρων ενηλίκων (από Βενιζέλειο και Λασίθι), γενικών και αγροτικών ιατρών για εφημερίες. Η μεταφορά των δομών ψυχικής υγείας στην ΥΠΕ είχε ως συνέπεια να μείνουν 4 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer (οι οποίοι πληρώθηκαν μόνο μετά από αγώνα), να μείνει χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ (της οποίας οι ανάγκες καλύπτονται με μετακινήσεις κοινωνικών λειτουργών από ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο) και να αποδυναμωθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου με μετακίνηση 3 εργαζομένων του σε άλλες δομές (με αποφάσεις της 7ης ΥΠΕ). Η Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ συχνά γεμίζει ράντζα, αφού οι χρόνιες ελλείψεις σε κλίνες, γιατρούς και νοσηλευτές δεν της επιτρέπουν να ανταπεξέλθει στην πίεση από την έλλειψη Ψυχιατρικής Κλινικής στο Λασίθι και την ανεπάρκεια δημόσιων εξωνοσοκομειακών δομών ψυχικής υγείας. Μάλιστα, για τη στέγαση των ξενώνων και οικοτροφείων ψυχικά ασθενών στα Χανιά, ο διοικητής του ΓΝ Χανίων ετοιμαζόταν να νοικιάσει ξενοδοχείο εγκληματικής οργάνωσης μετά την έξωση από τους τωρινούς χώρους, ενώ παράλληλα παραχώρησε σε ιδιώτη για ίδρυση δομής άνοιας κτίριο εντός του ΓΝ Χανίων, το οποίο προοριζόταν για βρεφονηπιακός σταθμός για τα παιδιά των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πως η πολιτική τους δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές!
Δε θα το επιτρέψουμε!
Για εμάς προτεραιότητα είναι οι ζωές και η υγεία των παιδιών μας!
Υιοθετούμε και εμείς ως γονείς τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε:
1) Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Αύξηση οργανικών θέσεων νοσοκομείων. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα.
2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
3) Να μην συγχωνευτεί/κλείσει κανένα τμήμα, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Όχι στο νέο «χάρτη υγείας».
4) Άμεση ενίσχυση δομών ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων με μόνιμο προσωπικό. Όχι στη συγχώνευση δομών ψυχικής υγείας
5) Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Κατάργηση συμμετοχής για φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλείες.
6) Όχι στη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας. Όχι στην είσοδο ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία. Κατάργηση πληρωμής ασθενών στα απογευματινά ιατρεία/χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι σε εκχώρηση υπηρεσιών ΕΣΥ σε εργολάβους.
7) Επαρκής αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες.
8) Αύξηση 20% βασικού μισθού, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, διπλασιασμό ωρομισθίου εφημερίας.
9) Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.
10) Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το 13ωρο. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Σταθερό ωράριο, 6ωρο-5ημερο-30ωρο (για ΒΑΕ).
11) Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
12) Απόσυρση νέου Πειθαρχικού δικαίου.
Επιπλέον απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία σε σχολικούς νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς!
Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου:
Στο Ηράκλειο στις 6μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Στα Χανιά στις 6μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Στο Ρέθυμνο στις 6μ.μ. στο Δημαρχείο.
Στον Άγιο Νικόλαο στη 1μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Ιεράπετρα στη 1μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στη Σητεία στις 12μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στο Λασίθι
Ανάλογες κινητοποιήσεις διοργανώνονται και στις τρεις μεγάλες πόλεις του νομού Λασιθίου. Η ΕΛΜΕ Λασιθίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία του Λασιθίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η κατάσταση των δομών υγείας σε όλο τον νομό αποτελεί καίριο κοινωνικό ζήτημα που αφορά άμεσα και τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις οικογένειες και όλους τους εργαζόμενους.
Οι ελλείψεις προσωπικού, οι συγχωνεύσεις, η υποχρηματοδότηση, η εξάντληση των εργαζομένων και η αποσάθρωση υπηρεσιών δεν είναι συγκυριακά προβλήματα. Είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως πεδίο κερδοφορίας και όχι ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτή μεθοδευμένη απαξίωση για να εμφανιστεί η ιδιωτικοποίηση ως μόνη λύση. Αφού όπως στην Παιδεία, έτσι και στην Υγεία, ο κοινωνικός τους χαρακτήρας βάλλεται συνειδητά και συστηματικά.
Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Δεν αποδεχόμαστε τη διάλυση των δημόσιων δομών που στηρίζουν τις ζωές μας και τις ανάγκες της κοινωνίας μας.
Διεκδικούμε – μαζί με τους υγειονομικούς και τον λαό του Λασιθίου:
Κατάργηση των νόμων που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και αποτροπή κάθε κίνησης αλλαγής του Χάρτη Υγείας με υποβαθμίσεις και νέες συγχωνεύσεις και εργαλείο τις εξαγγελθείσες τροποποιήσεις οργανισμών των νοσοκομείων.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των δομών υγείας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Διοικητική Αυτοτέλεια – Κατάργηση της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού. Επαναφορά στο πριν το 2012 καθεστώς διοίκησης, όπως έγινε το 2019 με το Βενιζέλειο – ΠΑΓΝΗ και όπως έγινε πρόσφατα με τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών – Έδεσσας.
Να δοθούν επιπλέον κίνητρα στις άγονες και προβληματικές περιοχές. Υλοποίηση του Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης.
Προστασία των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ.
Βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των ιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία (αυξήσεις μισθών, φορολογικές ελαφρύνσεις, κατάργηση των “εντέλλεσθε” και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας) έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα παραιτήσεων και να υπάρχει κλίμα προσέλκυσης νέων ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ και να μην αποβαίνουν άγονες οι περισσότερες προκηρύξεις.
Άμεση ενίσχυση και ουσιαστική αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών των νοσοκομείων — ιατρικών, νοσηλευτικών, διοικητικών, τεχνικών, εργαστηρίων και υποστηρικτικών. Για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούν στα όρια, με ελλείψεις προσωπικού, συνεχείς μετακινήσεις, ασυνέχεια και κενά που θέτουν σε δοκιμασία την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Απαιτούμε σταθερότητα και πλήρη στελέχωση ώστε καμία υπηρεσία να μην καταρρέει και κανένας εργαζόμενος να μην εξουθενώνεται.
Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους εργαζομένους, τους γονείς και τους μαθητές να δώσουν μαζικό παρών στις συγκεντρώσεις της Παγκρήτιας Αγωνιστικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία:
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025
12:00 – Πλατεία Σητείας
13:00 – Πλατεία Αγίου Νικολάου
13:00 – Έξω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας
Η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι ζήτημα δημοκρατίας, κοινωνικής ισότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η ΕΛΜΕ Λασιθίου θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για Υγεία και Παιδεία – Δημόσια και Δωρεάν για Όλους. Ο αγώνας είναι κοινός, ο αγώνας είναι δίκαιος.
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου
«Εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου συμμετείχαν σε σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ από κοινού με φορείς και συλλόγους την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Στην εντελώς απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική που απώτερο σκοπό έχει την διάλυση κάθε δημόσιας δομής υγείας, δίνουμε το παρόν για μια φορά ακόμα και ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων.
Η Ένωση Γονέων θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Αντιστεκόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν μείωση προσωπικού, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων και ακόμα περισσότερες περικοπές σε παροχές υγείας.
Οι δημόσιες δομές υγείας υποβιβάζονται διαρκώς. Υποστελεχωμένες, με ελλείψεις σε ειδικότητες ακτινολόγων, αναισθησιολόγων, χειρουργών, πολύμηνη αναμονή για να μαγνητικές / αξονικές, εξαντλητική εργασία χωρίς ρεπό, συγχωνεύσεις δομών ψυχικής υγείας, παιδοψυχιατρική ουσιαστικά κλειστή και υποστελεχώμενη με ψυχιάτρους ενηλίκων οι οποίοι αναγκάζονται να εφημερεύουν με «εντέλλεσθε» στη θέση παιδοψυχιάτρων που δεν υπάρχουν, απλήρωτοι εργαζόμενοι....και η λίστα αυτή δεν έχει τέλος.
Κρατικές χρηματοδοτήσεις υπάρχουν μόνο για πολεμικές δαπάνες και την στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (κατασκευαστικές, τουριστικές, βιομηχανίες, τράπεζες κλπ) και σε απευθείας αναθέσεις. Η εμπορευματοποίηση της υγείας είναι ο στόχος και πραγματοποιείται με κυβερνητικές και υπουργικές αποφάσεις: κάθε λογής «πάροχοι» υγείας χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό που έχει πληρωθεί από τον φορολογούμενο πολίτη.
Τα νοσοκομεία δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν επιχείρηση για ιδιωτικά συμφέροντα που θα εκτελούν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις σε βάρος ασθενών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ!
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!»
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
