Στη έκθεση του Βερολίνου τα γεωπάρκα της Κρήτης

​Συμμετοχή των Νησιώτικων Γεωπάρκων του έργου GEO-IN στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου από 7 έως 11 Μαρτίου 2018

Τα Γεωπάρκα της Λέσβου, του Ψηλορείτη, της Σητείας και του Τροόδους τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στην 52η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, που διεξήχθη από 7 έως 11 Μαρτίου 2018. Η συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου “ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS (GEO-IN)” που εντάσσεται στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας “ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020” με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το έργο GEO-IN παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική συνέντευξη τύπου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων από τον Καθηγητή  Νικόλαο Ζούρο, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Επίσης την Τετάρτη 7 Μαρτίου πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου GEO-IN από τον Δρ. Ηλία Βαλιάκο, Προϊστάμενο του τμήματος ερευνών και τεκμηρίωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στην Κεντρική Σκηνή του περιπτέρου 4 με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επαγγελματιών του τουρισμού και ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι της ΙΤΒ.

Το έργο υλοποιούν ως εταίροι το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ που είναι και ο επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Σητείας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους και το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου.

Σύνθημα των εταίρων του έργου είναι «Η θάλασσα μας ενώνει» ενώ έχουν ως στόχο να επιτύχουν μέσω του έργου την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού, με υψηλές ποιοτικά προδιαγραφές, τη διαφοροποίηση και ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και εν γένει την αυτοτροφοδοτούμενη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 110.000 ειδικοί του τουριστικού κλάδου, καθώς και περισσότερες από 10.000 εταιρίες και οργανισμοί από 186 χώρες και περιοχές σε 26 μεγάλες αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου. Τα Γεωπάρκα του έργου GEO-IN βρίσκονταν σε κεντρική θέση στο περίπτερο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO στην αίθουσα για τον εναλλακτικό τουρισμό. Το περίπτερο επισκέφθηκε πλήθος επισκεπτών τόσο επαγγελματιών στον χώρο του Γεωτουρισμού όσο και άλλων επισκεπτών που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ