Φωτιά στην Αττική: «Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας»

Newsroom
Newsroom

Η περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου στη συμβολή των οδών Αναπαύσεων και Στρατονίκης

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς ξέφυγε η φωτιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια και έκαψε μία γυναίκα, σπίτια, αυτοκίνητα και δάσος. Η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη και έκαιγε ανεξέλεγκτη σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα. Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις ενώ οι κάτοικοι αναζητούσαν τα αεροπλάνα και την Πυροσβεστική.

Η σορός μίας γυναίκας, περίπου 60-65 ετών, όπως προκύπτει από τις περιγραφές των οικείων της, εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο κουφάρι κτιρίου επιχείρησης στο Πάτημα Βριλησσίων, το οποίο είχε παραδοθεί το απόγευμα στις φλόγες.

Ωστόσο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη στάση των αρμοδίων υπηρεσιών για την αγνοούμενη και τις σχετικές πληροφορίες.

Κατά την τελευταία ενημέρωση που έγινε από την Πυροσβεστική, ο εκπρόσωπος του Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης είχε αναφέρει σχετικά με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή για αγνοούμενο άτομο: «Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, σας γνωρίζουμε ότι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση ή κλήσεις για ανάλογο περιστατικό».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε.

Η περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Βριλησσίων και Χαλανδρίου στη συμβολή των οδών Αναπαύσεων και Στρατονίκης.

Γύρω στις 3 π.μ. το εγκληματολογικό της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το κτίριο της επιχείρησης στο οποίο εργαζόταν (με πιθανή δραστηριότητα τον ανθοστολισμό για μνήματα), με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Όπως μετέδωσε το Mega χθες την έψαχναν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και άλλοι εργαζόμενοι.

«Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας»

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, στην οποία η γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας πως η 65χρονη δούλευε πάνω από 25 χρόνια στην επιχείρηση.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έφυγε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν φύγει», είπε ο ιδιοκτήτης, ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια».

«Θρηνούμε τον θάνατο της Νάντιας», δήλωσε συγκλονισμένος.Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική ενώ η μυρωδιά του καμένου συνεχίζει να προκαλεί δυσφορία.

Πρόκειται για μια γυναίκα 65 ετών που εργαζόταν σε βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το βράδυ της Δευτέρας οι συνάδελφοί της δήλωσαν πως η γυναίκα αγνοούνταν.

Όλη η γειτονιά πάνω από την οδό Αναπαύσεως έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το πώς έφτασε η φωτιά στο Χαλάνδρι εξήγησε, o δήμαρχος της πόλης Συμεών Ρούσσος, θίγοντας παράλληλα το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, στο Χαλάνδρι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν σκόρπιες μικροεστίες, σε όλη την περιοχή του Άνω Πατήματος».

«Μπήκε η φωτιά από την Πεντέλη στο ρέμα του Ιλισσού και από εκεί κατέβηκε στην οδό Αναπαύσεως»

Τι είπε για τη νεκρή εργαζόμενη

«Το σήμα δόθηκε στις 2 το μεσημέρι. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκκένωσης όλα τα σπίτια ήταν κλειστά στο Άνω Πάτημα. Δεν γνώριζα για την γυναίκα ότι αγνοείτο, ότι έλειπε από την επιχείρηση. Ο Δήμος δεν κάνει πυρόσβεση. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με όλα τα οχήματα, με εθελοντές, εργαζόμενους, αιρετούς βοηθούσαν την πυροσβεστική να κάνει κατάσβεση. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες».

«Η φωτιά που ξεκινάει από τον Βαρνάβα διασχίζει 3 βουνά για να φτάσει στην Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί, ήταν τεράστια φωτιά. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σωθεί ό,τι μπορούσε. Αργά το βράδυ μάθαμε την πληροφορία για την αγνοούμενη. Υπάρχει μια τεράστια συζήτηση που εκκρεμεί να γίνει γύρω από θέματα Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε.

«Η γνώμη μου είναι ότι η Πολιτική Προστασία είναι κρατική αρμοδιότητα, να μην στελεχώνεται περιστασιακά από εθελοντές περιστασιακά από εθελοντές και συμβασιούχους εργαζομένους 5μηνίτες… Πρέπει να υπάρχουν μέσα και οργανωμένος μηχανισμός.

Υπάρχει υπουργείο Πολιτικής προστασίας αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός από πίσω. Η αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί να γίνεται από τον πατριωτισμό των εθελοντών χωρίς μέσα και υλικά, είναι μια τεράστια συζήτηση».

 

Δείτε επίσης

Φωτιά στην Αττική: Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ