ΚΡΗΤΗ
Σε αναμονή οι κτηνοτρόφοι σε Ηράκλειο και Λασίθι για το ραντεβού με Χατζηδάκη
Εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, εάν δεν δικαιωθούν
Την απάντηση από το γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκη, περιμένουν οι κτηνοτρόφοι σε Ηράκλειο και Λασίθι για το ραντεβού που έχουν επιδιώκουν να έχουν μαζί του, ώστε να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.
Οι κτηνοτρόφοι, την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν σε τριήμερο αποκλεισμό του ΒΟΑΚ, παραμένοντας στο μπλόκο επί της εθνικής στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ.
Ωστόσο, το Σάββατο, όταν έγινε γνωστό το αιματοκύλισμα στα Βορίζια, έλαβαν την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα και τις οικογένειες τους αλλά και για να μην απασχολούν τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στις κινητοποιήσεις.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Χατζηδάκης, την περασμένη Πέμπτη, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, δήλωσε ανοιχτός για τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, αφήνοντας "παράθυρο" για μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση με εκπροσώπους του κλάδου.
Τα προβλήματα παραμένουν με τις τιμές των παραγόμενων προϊόντων στα τάρταρα ενώ όπως έγινε γνωστό, μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, πριν από μερικές ημέρες, έδωσε τιμή παραγωγού μόλις στα 1,16 ευρώ για το κρητικό γάλα... Επιπλέον, στην ηπειρωτική χώρα η ευλογιά συνεχίζει να ξεκληρίζει τα ζώα οδηγώντας σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους.
Όπως έγραψε το Cretalive, στο Ρέθυμνο σήμερα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, με αποκλεισμό της ΔΟΥ. Από τα ξημερώματα, αντιπροσωπεία των αγροτών βρίσκεται έξω από το κτήριο της Εφορίας, μην επιτρέποντας τη λειτουργία της υπηρεσιας. Σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε πιο μαζικές κινητοποιήσεις.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
