ΚΡΗΤΗ

Save Papoura: Οι μαθητές του Λυκείου Αρκαλοχωρίου στέλνουν το δικό τους μήνυμα!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου της Παπούρας.

Papoyra Lykeio Arkalohorioy
Photo Credits: @Μαρία Χαραλαμπάκη Via Facebook

Το μέλλον μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, μόνο αν δώσουμε γνώση και κίνητρο στη νέα γενιά.
Με αυτή τη λογική, στο πλαίσιο δράσεων που γίνονται στο σχολείο για να ενεργοποιούνται οι μαθητές, στο Λύκειο Αρκαλοχωρίου έγινε ενημέρωση για τον αρχαιολογικό χώρο της Παπούρας.


Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Τσαλουχίδης, αναφέρει στο Cretalive πως οι μαθητές έμειναν έκθαμβοι από όσα έμαθαν και το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες ανάλογες δράσεις.
Σε ανάρτησή του, αναφέρει «σήμερα σταθήκαμε ψηλότεροι από τις σκιές μας. Ευχαριστούμε την κ. Μπουμπουλάκη, μέλος της επιτροπής για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου της Παπούρας, που τόσο διαφωτιστικά μας ενημέρωσε για την αξία του μνημείου και την ανάγκη να διασώσουμε τις ρίζες μας στον τόπο επανασυνδεόμενοι ουσιωδώς με αυτές. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Κεγκέρογλου, που μοιράστηκε με τα παιδιά μας άγνωστα στιγμιότυπα της όλης προσπάθειας που εδράζεται, όπως είπε, στην αρχή ότι "η ισχύς του δικαίου υπερβαίνει το δίκαιο του ισχυρού". Ευχαριστούμε ακόμη τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ψυλλάκη Στέφανο και την τέως γυμνάστρια μας κ. Μουράτη Μαρίνα, που βοήθησαν στην οργάνωση και την εντυπωσιακή αποτύπωση του happening που βλέπετε. Τέλος, ευχαριστούμε την φιλόλογο του σχολείου μας κ. Χαραλαμπάκη, που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. Πολλούς ευχαριστήσαμε, μα έναν κρίσιμο συντελεστή πρέπει να ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ. Είναι τα παιδιά του ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου που παρά την κούραση της μέρας, παρά τις μετασχολικές υποχρεώσεις που "τους τραβάν απ' το μανίκι", παρακολούθησαν με κατάνυξη σχεδόν τις ομιλίες και συμμετείχαν στο happening με κέφι κι αγόγγυστη αντοχή , κάτω από έναν καυτό ήλιο.»


Η φιλόλογος του σχολείου, κ. Μαρία Χαραλαμπάκη, αναφέρει « SAVE PAPOURA
Oι μαθητές του ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου ενημερώνονται για το λόφο της Παπούρας και σχηματίζοντας στην αυλή του σχολείου τους τους κύκλους του αρχαιολογικού ευρήματος, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη διάσωση του λόφου.
Μπράβο παιδιά!»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση