Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Φωτοβολταϊκών 3ης Γενιάς

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα Νανοϋλικών και Οργανικών Ηλεκτρονικών του Κέντρου Τεχνολογίας Υλικών & Φωτονικής του ΤΕΙ Κρήτης, με επικεφαλής τον Αναπλ. Καθ. Εμμανουήλ Κυμάκη.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου “Organic & Perovskite Solar Cells Conference”, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Agapi Beach Resort στην Αμμουδάρα Ηρακλείου στις 19-20 Οκτωβρίου 2016, αποσπώντας πλήθος θετικών σχολίων και κριτικών από τα μέλη του, τόσο για το υψηλό του επίπεδο των παρουσιάσεων όσο και για την άρτια οργάνωση του. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα Νανοϋλικών και Οργανικών Ηλεκτρονικών του Κέντρου Τεχνολογίας Υλικών & Φωτονικής του ΤΕΙ Κρήτης, με επικεφαλής τον Αναπλ. Καθ. Εμμανουήλ Κυμάκη.
Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Prof. Monica Lira-Cantu, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Δράσης COST Action 1307, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κα. Ελένη Χατζηγιάννη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
Το συνέδριο φιλοξένησε εκπροσώπους της βιομηχανίας και περισσότερους από 150 ερευνητές, προερχόμενους από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και ανακαλύψεις στον τομέα της τεχνολογίας των Οργανικών και Υβριδικών Φωτοβολταϊκών, χαμηλής ισχύος, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να συνάψουν συνεργασίες μεταξύ τους. Σημείο αναφοράς του συνεδρίου ήταν οι προσκεκλημένοι ομιλητές παγκοσμίου εμβέλειας  , των οποίων οι διαλέξεις κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων καθόλη τη διάρκεια του διημέρου.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με δύο σημαντικές διακρίσεις για το ΤΕΙ Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αφού τα βραβεία του εκδοτικού οίκου Royal Society of Chemistry, για τα 2 καλύτερα posters, απονεμήθηκαν στον Δρ. Μηνά Στυλιανάκη, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Κέντρου Τεχνολογίας Υλικών & Φωτονικής του ΤΕΙ Κρήτης και στον κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμ. Χημείας, αντίστοιχα.
           
Ακολούθησε εκδρομή στα ανάκτορα της Κνωσσού, όπου οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού, ενώ το βράδυ ολοκληρώθηκε με την παράθεση του επίσημου δείπνου του συνεδρίου στο “Παγοποιείο”, όπου οι σύνεδροι απόλαυσαν εδέσματα της κρητικής κουζίνας υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.
 
Η άκρως επιτυχημένη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου “Organic & Perovskite Solar Cells Conference” αποτελούν πρόκληση για την ετήσια καθιέρωση του στο Ηράκλειο, καθιστώντας την Κρήτη παγκόσμιο διεπιστημονικό κόμβο.
Τέλος, οι διοργανωτές του συνεδρίου θέλουν να ευχαριστήσουν την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις: Γαλακτοκομική Κρήτης ΑΕ, Cretanthos, ΒΙΟΧΥΜ AE, Διακρητικές Γεύσεις, Παναγιώτης Γ. Μαρνέλλος, Παραδοσιακά Εδέσματα Σημανδηράκης, Terra Creta ΑΒΕΕ, Dictamus. Μάνος & ΣΙΑ ΟΕ, Χαλκιαδάκης ΑΕ, Βερυκοκίδης Ευάγγελος, Ψαράκης Γεώργιος, Cretan Products Kakoulaki, Αρτοζαχαροπλαστική Γ. Σαβοϊδάκης ΑΕ για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ