ΚΡΗΤΗ
Μεταναστευτικό: Συλλήψεις διακινητών για “καραβιές” στην Κρήτη
Η επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό
Με τις μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προς την Κρήτη, το Λιμενικό Σώμα γνωστοποίησε τις συλλήψεις διακινητών, οι οποίοι σχετίζονται με “καραβιές” που κατέφθασαν αυτές τις ημέρες στο νησί.
Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 76 αλλοδαπών νότια της Γαύδου την 20.12.25, συνελήφθησαν ένας 25χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ν. Σουδάν) και ένας 24χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αιγύπτου) εκ των ανωτέρω ως οι διακινητές των υπολοίπων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, “οι ανωτέρω συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική Επικράτεια”, του νόμου 4251/2014 “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και άλλες διατάξεις”, του άρθρου 306 “Έκθεση” και του άρθρου 45 “Συναυτουργία” του Π.Κ.. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων”.
18χρονος ο διακινητής αλλοδαπών στην “Τρυπητή”
Σε σχέση με τον εντοπισμό 32 αλλοδαπών στην παραλία «ΤΡΥΠΗΤΗ» της Γαύδου, τις μεσημβρινές ώρες την 25.12.2025, οι λιμενικές αρχές ανέφεραν πως “αναγνωρίστηκε εκ των ανωτέρω ένας 18χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Νότιου Σουδάν) ως ο διακινητής που τους μετέφερε από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής. O 18χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” όπως ισχύει και του άρθρου 306 “Έκθεση” του Π.Κ.. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.”
