ΚΡΗΤΗ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας Alzheimer στο ΠΑΓΝΗ
Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στο Κέντρο που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο
Κλιμάκιο της της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, το Δημήτρη Βρύσαλη, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος της επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και τον Βασίλη Κούδα, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και στέλεχος του ΚΚΕ επισκέφτηκε το κέντρο ημέρας ασθενών με Αλσχαιμερ «Νεφέλη» στο ΠΑΓΝΗ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους οι οποίοι από το Μαίο παραμένουν απλήρωτοι.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Ο Μ. Συντυχάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους εργαζόμενους επισήμανε τη σημασία που έχει ο αγώνας που έδωσαν μαζί με το σωματείο τους για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, που οδήγησε σε θετική απάντηση του υφυπουργού Υγείας που έδωσε την εντολή πληρωμής τους. Υπογραμμίστηκε η σημασία του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα που αποτελεί το μοναδικό δρόμο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ελαστική, απλήρωτη εργασία.
Σε αυτό τον αγώνα στάθηκε δίπλα τους το ΚΚΕ και με την ανάδειξη του ζητήματος με ερώτηση στη Βουλή αλλά και με το συνολικότερο αγώνα που δίνει για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ανέφερε επίσης ότι κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το ΚΚΕ είχε προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 103 και την κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα.
Μετά τη συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του κλιμακίου του ΚΚΕ στον υποδιοικητή του νοσοκομείου για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων χωρίς άλλη καθυστέρηση».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
