ΚΡΗΤΗ
Το "Κιρ Κορ" συνεχίζει την παράδοση της μπουγάτσας στο Ηράκλειο
Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στη Μικρά Ασία

Είναι ένα έδεσμα συνδεδεμένο με τις πιο γλυκές γεύσεις και τις πιο μαγευτικές μυρωδιές! Η μπουγάτσα παραμένει ένα από τα "must" για κάθε Ηρακλειώτη αλλά και επισκέπτη στην πόλη, αποτελώντας ένα έθιμο με ρίζες ... ενός αιώνα!
Αν και η ακριβής προέλευσή της παραμένει ένα μυστήριο, φαίνεται να έχει τις ρίζες της στους διωγμούς του 1922, όταν οι Αρμένιοι και οι Μικρασιάτες έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις τους, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στη γαστρονομία του νησιού.
Το 1922, στην πλατεία Λιονταριών στο κέντρο του Ηρακλείου, ένας Αρμένιος επιχειρηματίας άνοιξε ένα μικρό κατάστημα, εισάγοντας στο νησί την τέχνη του αρμένικου φύλλου. Με μεράκι και αγάπη για τη γαστρονομική του παράδοση, δημιούργησε το “Κιρ Κορ”, ένα μαγαζί που γρήγορα έγινε γνωστό για τις αυθεντικές μπουγάτσες του.
Το “Κιρ Κορ” κέρδισε τους ντόπιους, όχι μόνο για τις μοναδικές γεύσεις του, αλλά και για την ποιότητά του, που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Με μπουγάτσες γεμάτες πλούσια κρέμα ή μυζήθρα, με ή χωρίς κανέλλα και ζάχαρη, προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο.
Από νωρίς το πρωί, το χειροποίητο φύλλο ζυμώνεται με προσοχή και ψήνεται στους φούρνους του καταστήματος. Η πρώτη "παρτίδα" βγαίνει από τον φούρνο στις 6.30 το πρωί, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι φούρνοι δουλεύουν ασταμάτητα.
Η μπουγάτσα στο “Κιρ Κορ” δεν είναι απλώς μια γευστική απόλαυση... Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και τις παραδόσεις του Ηρακλείου, που ζωντανεύουν μέσα από το πιο αγαπημένο έδεσμα της πόλης!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο