ΚΡΗΤΗ

ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού: Συνάντηση δύο γενεών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι παππούδες και γιαγιάδες του ΚΗΦΗ συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη της Δομής Παναγιώτα Πλεύρη, την Κοινωνική Φροντίστρια Αγάπη Τσατσαράκη και την Κοινωνική Λειτουργό Γεωργία Σταθάκη, ξανακάθισαν στα θρανία και μοιράστηκαν με τα παιδιά αναμνήσεις και συναισθήματα

ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού: Συνάντηση δύο γενεών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με θέμα τη «Συνάντηση γενεών για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί για την ανακύκλωση της παλιάς εποχής» οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής της περιοχής για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το πρωί της Τετάρτης 5/6.

Οι παππούδες και γιαγιάδες  του ΚΗΦΗ συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη της Δομής Παναγιώτα Πλεύρη, την Κοινωνική Φροντίστρια Αγάπη Τσατσαράκη και την Κοινωνική  Λειτουργό Γεωργία Σταθάκη, ξανακάθισαν στα θρανία και μοιράστηκαν με τα παιδιά αναμνήσεις και συναισθήματα σχετικά με τους τρόπους ανακύκλωσης των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων, όταν η λέξη  ανακύκλωση  ήταν ακόμα άγνωστη.

ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού: Συνάντηση δύο γενεών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ανάφεραν παραδείγματα από την καθημερινότητα τους στα παιδιά, εξηγώντας ότι στο παρελθόν «τίποτα δεν ήταν για πέταμα και όλα ήταν χρειαζούμενα». Στη δική τους εποχή, όπως τόνισαν, χρησιμοποιούσαν πάνινα μαντιλάκια για τα χέρια και το πρόσωπο, τα οποία έπλεναν και χρησιμοποιούσαν ξανά καθώς δεν υπήρχαν χαρτιά κουζίνας και χαρτοπετσέτες. Επίσης χρησιμοποιούσαν πάνινες τσάντες για τις αγορές τους, τα παλιά ρούχα έβρισκαν νέες χρήσεις ως χαλάκια ή ως παιχνίδια και τα περισσεύματα της τροφής χρησιμοποιούνταν για το τάισμα των ζώων.

ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού: Συνάντηση δύο γενεών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στo πλαίσιo της επίσκεψης, και με την καθοδήγηση της Κοινωνικής Λειτουργού, μέλη του ΚΗΦΗ παρουσίασαν μικρό θεατρικό στα παιδιά σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης καθημερινών αντικειμένων, όπως τα πλαστικά μπουκάλια για τη δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών.

Γιαγιάδες και παππούδες πρόσφεραν στους μικρούς φίλους ως αναμνηστικά δώρα μολυβοθήκες από ανακυκλώσιμα υλικά τις οποίες είχαν οι ίδιοι κατασκευάσει στην ομάδα δημιουργικής απασχόλησης στο χώρο της Δομής καθώς και μικρές πάνινες μπάλες οι οποίες είχαν κατασκευαστεί με το τρόπο που γνώριζαν από τα παιδικά τους χρόνια.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση