Οι Κομματικές Οργανώσεις Καντάνου-Σελίνου του ΚΚΕ καταγγέλλουν μέσω ανακοίνωσής τους την κίνηση κάποιον συμπολιτών τους, όταν και κατέβασαν την παλαιστινιακή σημαία που είχε αναρτηθεί.
H ανακοίνωση
Οι Κομματικές Οργανώσεις Καντάνου-Σελίνου του ΚΚΕ καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση φασιστοειδών σε πανηγύρι του χωριού μας, που κατέβασαν την παλαιστινιακή σημαία που είχε αναρτηθεί στη σκηνή.
Χαιρετίζουμε τον λαό και τους επισκέπτες της Καντάνου που απομόνωσαν τα συγκεκριμένα στοιχεία φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.
Χαιρετίζουμε τη στάση των καλλιτεχνών, Νίκου και Αντώνη Ξυλούρη, που στάθηκαν στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, δηλώνοντας πως όποιος δεν καταλαβαίνει το μήνυμα της Παλαιστινιακής σημαίας, δεν έχει θέση στις λαϊκές εκδηλώσεις.
Ξεκαθαρίζουμε πως το αφήγημα των ουδέτερων τάχα στοιχείων δεν περνάει! Ουδέτεροι δήλωναν και όταν δολοφονούσαν τον Π. Φύσσα, όταν χτυπούσαν εργάτες, μετανάστες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλιεργάτες στο Πέραμα, ακόμα και πριν λίγες μέρες όταν χτύπησαν τα μέλη της ΚΝΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ.
Πρόκειται για υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα της μέχρι τον λαιμό στα δεκάδες πολεμικά μέτωπα ανά την υφήλιο. Πρόκειται για υπερασπιστές της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που τροφοδοτεί το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού. Πρόκειται για νοσταλγούς των ναζί που κατέκαψαν τη μαρτυρική Κάντανο, έναν τόπο που πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στη γερμανική κατοχή.
Κι της μην τολμούν να μιλάνε για την Κύπρο οι υπερασπιστές της Χούντας που την ξεπούλησε!, με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κι έτσι σήμερα το νησί βρίσκεται κατά 37% υπό κατοχή.
Οι κομματικές οργανώσεις Καντάνου-Σελίνου του ΚΚΕ καλούμε τον λαό του τόπου της να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη ενάντια στα κάθε λογής φασιστοειδή στοιχεία, που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και να τους απομονώνει κάθε φορά που τολμούν να βγουν στην επιφάνεια.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, της αυτοαπασχολούμενους, της γυναίκες της περιοχής της να συσπειρωθούν μαζικά στα σωματεία και τους λαϊκούς μαζικούς φορείς και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που πλέον παίρνει γενικευμένα χαρακτηριστικά. Να συμβάλουν ώστε να γενικευτεί ακόμα πιο πλατιά η έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλιστινιακό λαό!
Την Κάντανο, τ’ Ανώγεια τα κάψαν οι Ναζί – Φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!
