ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Μεγάλα πεζοδρόμια σε στενούς δρόμους
Αγανάκτηση των κατοίκων στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα έργα στην περιοχή
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, επί της οδού Μηνά Γεωργιάδη αλλά και στους γύρω δρόμους, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για «πρόχειρες παρεμβάσεις χωρίς μελέτη και σχεδιασμό».
Όπως καταγγέλλουν, η κατασκευή τεράστιων πεζοδρομίων έχει μετατρέψει τον δρόμο σε απροσπέλαστο, με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οδοστρώματος. Το ήδη σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή έχει επιδεινωθεί, δημιουργώντας συνθήκες κυκλοφοριακού χάους.
«Τα πεζοδρόμια είναι υπερβολικά μεγάλα και χωρίς νόημα. Αν τα είχαν κάνει πιο μικρά, θα υπήρχε χώρος και για τη διέλευση των οχημάτων», αναφέρει κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη απευθυνθεί στον Δήμο Ηρακλείου χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση.
Πέρα από την ταλαιπωρία, οι κάτοικοι εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. «Αν πιάσει φωτιά ή χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο, δεν χωράει να κινηθεί μέσα στον δρόμο», λένε χαρακτηριστικά. «Και το χειρότερο, αν συμβεί κάτι σε ένα παιδί στο σχολείο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, τι θα γίνει;»
Οι κάτοικοι ζητούν άμεση επανεξέταση του έργου και διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
