Η καρδιά της τοπικότητας ... στο "We do local festival, powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ"

Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε πλήθος σεμιναρίων, τα οποία στόχευσαν στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων

Τη χαρά να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα μέσα από πολλαπλές δράσεις οίνου, γαστρονομίας κι επιμορφώσεων είχαν οι συμμετέχοντες του πρώτου φεστιβάλ We Do Local powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ. 

Για δύο ημέρες η καρδιά της τοπικότητας, της ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και της διασύνδεσης με τον Τουρισμού, χτυπούσε στο ξενοδοχείο Candia Maris, στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο φεστιβάλ. 

Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε πλήθος σεμιναρίων, τα οποία στόχευσαν στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων. 

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στην παιδική ζαχαροπλαστική, τη γαστρονομία και την οινογνωσία, με πλήθος δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Τεράστιο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρασκευή γλυκισμάτων από παιδιά, καθώς και το live μαγειρικό session, όπου σπουδαστές και καθηγητές του IEK AKMH πραγματοποίησαν ζωντανά μαγειρική για όλους τους συμμετέχοντες και ταυτόχρονα ταίριαξαν τις συνταγές που είχαν παρασκευαστεί από 100 % τοπικά προϊόντα, με εξαιρετικής ποιότητας τοπικού κρασιού από 100 % γηγενείς ποικιλίες.

Στο πλαίσιο των δράσεων παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενoύς Τομέα Δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια και δήλωσε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής σε περαιτέρω δράσης ενίσχυσης της τοπικότητας μέσα από συνενέργειες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ