ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από τους αγρότες

Προηγήθηκε ένταση και επεισόδια - Αγρότες αναποδογύρισαν περιπολικό - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Αγρότες, Χανιά, Αποκλεισμός Αεροδρομίου

Στον αποκλεισμό του αεροδρομίου Χανίων προχώρησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού που συμμετέχουν στις μαζικές κινητοποιήσεις του κλάδου. Οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Σούδας κινήθηκαν λίγο πριν από τη μία και μισή το μεσημέρι της Δευτέρας προς την πύλη του αεροδρομίου "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων.

Image
Αγρότες, Χανιά, Αεροδρόμιο
Photo Credits: @intime/Μάκης Καρτσωνάκης
Image
Χανιά, Αγρότες, Αεροδρόμιο
Photo Credits: @intime/Μάκης Καρτσωνάκης
Image
Χανιά, Αγρότες, Αεροδρόμιο, Αποκλεισμός
Photo Credits: @intime/Μάκης Καρτσωνάκης

Σύμφωνα με το zarpanews, αν και αρχικά η αστυνομία επέτρεψε την πρόσβαση επιβατών, λίγο αργότερα εντάθηκαν τα επεισόδια, με τους αγρότες να ανατρέπουν ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας και να πετάνε πέτρες. 

Glomex Video

Τα ΜΑΤ από την πλευρά τους προχώρησαν σε ρίψεις χημικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης μόλις οι αγρότες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην πύλη του αερολιμένα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική στη γύρω περιοχή και η κατάσταση ήταν έκρυθμη. 

Γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν τελικά το αεροδρόμιο και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στην πύλη του αερολιμένα έως τις 7 το πρωί οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση