ΚΡΗΤΗ

Γεμάτοι και σπασμένοι κάδοι μπροστά από τον Μιχαήλ Αρχάγγελο…

Άσχημη εικόνα μπροστά από την εκκλησία

mixail arxaggelou kentriki

Μια εικόνα που δεν τιμά ούτε τον χώρο ούτε την πόλη μας έρχεται από την ενορία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, επί της ομώνυμης οδού, στη Θέρισο. Μπροστά ακριβώς από τον ναό, εκεί που καθημερινά συγκεντρώνονται πιστοί αλλά και επισκέπτες, οι σπασμένοι κάδοι απορριμμάτων και η έντονη δυσοσμία δημιουργούν μια κατάσταση αισθητικής και υγειονομικής υποβάθμισης.

Το ζήτημα δεν είναι η άσχημη εικόνα -που πλήττει τον σεβασμό και την ιερότητα του χώρου- αλλά και το γεγονός ότι οι κάδοι είναι κυριολεκτικά σπασμένοι. Αυτό συνεπάγεται διαρροές, αδυναμία σωστής αποκομιδής και επιπλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες να εντείνουν το πρόβλημα.

Είναι σαφές ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση από τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες: αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων, αποκατάσταση της καθαριότητας και φροντίδα ώστε ο χώρος μπροστά στον ναό να ανταποκρίνεται στο σεβασμό που αξίζει. Οι πιστοί, οι κάτοικοι της γειτονιάς και οι επισκέπτες δεν μπορούν να αντικρίζουν μια τέτοια εικόνα παραμέλησης σε έναν τόσο κεντρικό και ιερό χώρο.

Η φροντίδα της καθαριότητας δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες και στην ίδια την πόλη.

Η εικόνα, όπως μας την μεταφέρει αναγνώστης, πριν πέντε χρόνια:

Image
mixail arxaggelou.a.

Η εικόνα όπως είναι σήμερα:

Image
mixail arxaggelou .........

Σπασμένοι κάδοι μπροστά από την εκκλησία:

Image
mixail arxaggelou.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση