ΚΡΗΤΗ

Erasmus: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Αλικαρνασσού στη Νίκαια

Συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας

Erasmus: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Αλικαρνασσού στη Νίκαια

Το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδίου ERASMUS+ 2023-1-EL01-KA122-SCH-000126313 συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας τύπου δραστηριότητας: μαθήματα και κατάρτιση (courses and training),ένα πρόγραμμα που στον τομέα της εκπαίδευσης στοχεύει στη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης.  

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τζανάκη Ελευθερία, Σωπασή Μαρία, Χριστοδούλου Έλενα και Χρυσομάλλης Ιγνάτιος παρακολούθησαν σεμινάριο με τίτλο: “ICT in classroom: Innovative Tools to facilitate Students Learning Collaboration and Cretivity” (“ΤΠΕ στην τάξη: Συνεργασία και δημιουργικότητα των μαθητών,  Καινοτόμα εργαλεία για τη διευκόλυνση της μάθησης των μαθητών” ) που διοργανώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας από τον οργανισμό  Europass Teacher Academy το χρονικό διάστημα 1 έως 6 Ιουλίου 2024.

Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν γνώσεις για τη χρήση και την αποτελεσματική ενσωμάτωση εργαλείων ΤΠΕ (όπως τα Padlet, Mentimeter, Quizzes, Kahoot, Mapify, Inshot κ.α.) στην καθημερινή διδασκαλία, προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργικότητα, τα κίνητρα και η δέσμευση των μαθητών. Ενημερώθηκαν επίσης για το μοντέλο SAMR, που υποστηρίζει την ομαλή εφαρμογή τέτοιων εργαλείων,  καθώς και τεχνικές διαχείρισης του μαθησιακού περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου  οι  καθηγητές  του σχολείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες (Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία) και να ανταλλάξουν απόψεις για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα στο έργο τους. Επιπλέον, στα πλαίσια του προγράμματος  επισκέφτηκαν το ψηφιακό Μουσείο MICRO-FOLIE,  όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με προγράμματα με τα οποία η τεχνολογία μέσω ολογραμμάτων και VR εφαρμογών κάνει πιο προσιτά τα έργα τέχνης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά  Europass  Certificate of Attendance, ενώ  οι καθηγητές  που επιμορφώθηκαν θα μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν πάνω στα εργαλεία που εκπαιδεύτηκαν, ώστε αυτή να αξιοποιηθεί στο μέγιστο κατά τη διδασκαλία και  να ωφεληθούν οι μαθητές του σχολείου.

Τέλος, μέσω της δημιουργίας και δημοσιοποίησης ενός οδηγού ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, προσδοκούν στο να συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση