Η ΕΟΑΣ Ηρακλείου καλεί όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους σε νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Όπως τονίζει:
"Η ΕΟΑΣ Ηρακλείου καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να βρεθούμε μαζί με τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία την Τρίτη 16 Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό του πολέμου, των φόρων και της φτώχειας , ενάντια στην πολιτική του κέρδους των λίγων , της κοινωνικής αδικίας που οδηγεί τα λαϊκά νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία , ενάντια στην πολιτική ερήμωσης της υπαίθρου προς όφελος μιας χούφτας αγροτοκαπιταλιστών .
Αυτές τις μέρες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη η μικρομεσαία αγροτιά – κτηνοτροφία δίνει ένα ηρωικό αγώνα στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της κόντρα σε ΜΑΤ, κλούβες, χημικά, «κοινωνικό αυτοματισμό», εισαγγελείς και αγροτοδικεία , με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να μας στηρίζει και να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό μας. Λέμε για άλλη μια φορά: Νόμιμο είναι αυτό που συμφέρει τον λαό! Η κυβερνητική τακτική της καταστολής, της τρομοκρατίας, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα , δεν θα έχουν καμιά τύχη . Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας ζωής ή θανάτου από τη στιγμή που : Το κόστος παραγωγής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο , με την κυβέρνηση να αρνείται να ορίσει εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, κάνοντας πλάτες στα καρτέλ της μεταποίησης και της εμπορίας που τα αγοράζουν κοψοχρονιά για να τα πουλήσουν 3, 4, 5 φορές παραπάνω στη λαϊκή κατανάλωση , το πανάκριβο πετρέλαιο και ρεύμα, το χαμένο εισόδημα από περιβαλλοντικές αιτίες και καταστροφές, τις αποζημιώσεις πείνας για τις ζημιές .
Η ΕΟΑΣ Ηρακλείου παραμένει συντονισμένη με τη Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων περιμένοντας και τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στη Λάρισα . Τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στα «σχοινιά» , εμείς θα πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας , να τη ζορίσουμε ακόμα περισσότερο χωρίς να «τσιμπάμε» σε κάλπικους διαλόγους , σε δήθεν «ανοιχτές πόρτες» και υποσχέσεις , που άλλο σκοπό δεν έχουν από τη υπονόμευση και τη διάσπαση του αγώνα μας .
Εμείς οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουμε να μαχόμαστε ενάντια σε κάθε πολιτική που μας ξεκληρίζει . Ενάντια στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων μας , στην ΚΑΠ της ΕΕ , ενάντια στα αγροτοκτηνοτροφικά μονοπώλιά που θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης βάζοντας χέρι στα χωράφια και την περιουσία μας.
Διεκδικούμε όλο και πιο δυναμικά :
- Εδώ και τώρα την καταβολή όλων των χρωστούμενων από την κυβέρνηση καθώς και την βασική ενίσχυση που έπρεπε ήδη να μας έχουν καταβληθεί.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.
- Μείωση του κόστους παραγωγής".
