ΚΡΗΤΗ
Εγκαινιάστηκε το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καστελίου
"Ξεκίνησε δυναμικά τη νέα του πορεία με μια εκδήλωση γεμάτη τιμή, συγκίνηση και προσκοπικό πνεύμα"
Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Μαΐου 2025, τα εγκαίνια του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Καστελλίου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Στη ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:
«Η καρδιά του Προσκοπισμού στο Καστέλλι ξεκίνησε να χτυπά περίπου το 1936 για πολλά συναπτά έτη, με πλήθος γενεών να γαλουχείται με το νόμο των Προσκόπων. Φέτος μετά από 22 χρόνια, νέοι άνθρωποι, με αγάπη και όραμα, έγιναν μια αγκαλιά για να ξανανάψει η φλόγα του Προσκοπισμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Καλογεράκης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστελλίου Μαρία Σκουλούδη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Μπελενιώτης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης, την εκδήλωση πλαισίωσαν ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Γεώργιος Χουρδάκης, ο Γενικός διευθυντής του Σώματος Κωνσταντίνος Μπάζας και ο Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Κρήτης Γεώργιος Κουναλάκης.
Σημαντική υπήρξε και η παρουσία προέδρων διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της περιοχής, επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Καστέλλι και έχουν συμβάλλει ο καθένας με τον τρόπο του στην έως τώρα προσπάθεια μας. Επίσης, παρευρέθηκαν, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, παλαιοί Πρόσκοποι καθώς και παλαιοί αρχηγοί του Συστήματος. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν όλα τα τμήματα του Συστήματος μας, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές καθώς και οι γονείς αυτών.
Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάβανε οργανωμένη κοινή δράση των Λυκοπούλων – Προσκόπων - Ανιχνευτών, έκθεση πλούσιου φωτογραφικού υλικού από παλαιό αλλά και νέο Προσκοπικό αρχείο, προβολή παρουσιάσεων από την αρχή της επανίδρυσης έως και σήμερα, βραβεύσεις παλαιών αρχηγών και ενηλίκων στελεχών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα αδέρφια Πρόσκοπους που έφυγαν νωρίς….
Μητσακάκη Χαράλαμπο
Γαρεφαλάκη Εμμανουήλ
Παπαδάκη Χαρίδημο
Ευχαριστούμε όλους, όσους συνέδραμαν στην πραγμάτωση αυτής της πολιτιστικής συνάντησης με κάθε τρόπο, όσους στήριξαν αυτό το εγχείρημα από την αρχή έως σήμερα κι όσους μας τίμησαν με την παρουσία ή την σκέψη τους εκείνη την μέρα. Η αρχή έγινε, η πορεία προβλέπεται λαμπρή και το μέλλον μας περιμένει να γράψουμε ιστορία!
Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης»
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
