ΚΡΗΤΗ
Δίωξη Ηρακλείου: το «ντου» στο ξενοδοχείο, το «πακέτο» με την κόκα και …memento mori
Απολογούνται την Πέμπτη (4/9) οι δύο συλληφθέντες που εμφανίζονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος
Ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών εμφανίζονται από την ΕΛ.ΑΣ οι δύο Αλβανοί, 52 και 41 ετών αντίστοιχα, που πιάστηκαν με περισσότερο από ένα κιλό κοκαϊνης σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στην περιοχή της Αλικαρνασσού. Η κόκα, βάρους περίπου 1.100 γραμμαρίων, βρέθηκε κολλημένη με ταινία κάτω από την ξύλινη ντουλάπα του δωματίου. Στην συσκευασία έφερε μια νεκροκεφαλή και τη γνωστή λατινική φράση «να θυμάσαι ότι είσαι θνητός».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς της Δίωξης είχαν περιέλθει πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι δύο κάθε μήνα ταξίδευαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο προκειμένου να «σπρώξουν» κάποια ποσότητα στην εγχώρια αγορά, σε μικρότερους διακινητές, να πάρουν τα φράγκα και να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα. Έφθασαν στο Ηράκλειο με διαφορετικά μέσα και θα αναχωρούσαν την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου.
Εντοπίστηκαν όμως την Κυριακή και έτσι η αναχώρηση τους …ματαιώθηκε. Κατά το «πέσιμο» της αστυνομίας, ο ένας εντοπίστηκε ενώ επιβιβαζόταν σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος ήταν πάνω στο δωμάτιο και η πόρτα κλειδωμένη. Αστυνομικός με πρόσχημα ότι ήταν εργαζόμενος στο ξενοδοχείο και ήθελε να τσεκάρει κάτι στο air-condition, κατάφερε να πείσει τον έτερο Αλβανό να ανοίξει την πόρτα. Οι δύο άνδρες έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.
Προανακριτικά, ο 52χρονος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της μεταφοράς, ισχυριζόμενος ότι ο δεύτερος δεν γνώριζε τίποτα. Και ο ίδιος όμως, υποστήριξε, μόνο τη μεταφορά θα έκανε. Η Δίωξη Ναρκωτικών εκτιμά την αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης περίπου στις 100.000 ευρώ. Όσον αφορά στο ποινικό παρελθόν των δύο κατηγορουμένων, αμφότεροι έχουν απασχολήσει για διάφορες υποθέσεις και έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης, όπως επισημαίνεται. Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πριν από αρκετά χρόνια είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοεθνή του.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
