ΚΡΗΤΗ

Δ. Φραγκάκης: Προώθηση του «Κρητικού Πρωινού» στα καταλύματα του νησιού

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στη διαδικτυακή ημερίδα του 9ου Παγκρήτιου Web Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής

No profile pic

 

Την πρότασή του για την αύξηση της διείσδυσης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης κατά την ομιλία του στην ημερίδα του 9ου Παγκρήτιου Web Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής.

«Στην ανάγκη εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, η απάντηση είναι η επένδυση στην αυθεντικότητα και την ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου μας. Αυτή είναι η επόμενη μέρα του βιώσιμου τουρισμού. Σε επίπεδο προβολής, η γαστρονομία φέτος έχει τη δική της καμπάνια από τον ΕΟΤ, την οποία θα παρουσιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες. Η κουζίνα είναι ουσιαστικά τα προϊόντα μας, η γη μας, οι άνθρωποι μας, η ατμόσφαιρα που περιβάλλει αυτό που ονομάζεται κρητική γαστρονομία. Η υψηλή ποιότητα των κρητικών προϊόντων και, συνολικά, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία εμείς στον ΕΟΤ θα τα αναδείξουμε με τις καμπάνιες μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Προώθηση του «Κρητικού Πρωινού» στα καταλύματα

«Η σύνδεση της τοπικής παραγωγής με το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση από όλους, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι η αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από την εγχώρια παραγωγή, οι δυσχέρειες του δικτύου διανομής  κλπ., που πρέπει να αντιμετωπιστούν με δομικές παρεμβάσεις. Μπορούμε, όμως, ως πρώτο βήμα να θέσουμε τον ρεαλιστικό στόχο να αυξήσουμε την διείσδυσή των προϊόντων μας, κατ΄αρχήν, στο πρωινό που προσφέρουν στους πελάτες τους τα καταλύματα της Κρήτης. Είναι ένα καλό ξεκίνημα και αρκετά ξενοδοχεία το έχουν ήδη εντάξει στο μενού που προσφέρουν στους επισκέπτες. Η άποψή μου είναι ότι μπορεί και πρέπει να επεκταθεί πιο συστηματικά στο πρωινό όλων των τουριστικών καταλυμάτων της Κρήτης. Έτσι, τα μικρά, αλλά σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, θα κάνουν σταδιακά την μεγάλη διαφορά και θα επεκταθούν και σε άλλα γεύματα» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, καταθέτοντας την πρότασή του για την πρωτοβουλία «Κρητικό Πρωινό» στα ξενοδοχεία. 

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του 9ου Παγκρήτιου Web Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής, με συνδιοργανωτές τα Επιμελητήρια της Κρήτης. Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντ. Ροκάκης με ομιλητές προσωπικότητες από τον κλάδο του Τουρισμού: Νίκο Χαλκιαδάκη, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Γιώργο Πελεκανάκη, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρη Κουμπαράκη, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Ανδρέα Μεταξά, Διευθύνων Σύμβουλος Metaxas Hospitality Group, Δημήτρη Καλάΐτζιδάκη, Director of Operations Grecotel Hotels & Resorts. 

 

Δείτε επίσης:

Δ. Φραγκάκης στο Livetalks: Στους τρεις πρώτους σε ζήτηση προορισμούς η Κρήτη 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τηλε-ημερίδα για την προώθηση των κρητικών προϊόντων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση