70.000 το μήνα ζητά το ΚΤΕΛ για τα μίνι μπας!

Οι πρώτες συζητήσεις, ο σχεδιασμός, τα δρομολόγια και το κόστος...

Η συζήτηση για τη δρομολόγηση των μίνι μπας ξεκίνησε στο Ηράκλειο με τη δεύτερη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης,  ωστόσο τα ποσά που ζητά η διοίκηση του ΚΤΕΛ φαντάζουν απαγορευτικά !

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το κυκλοφοριακό γραφείο της Αθήνας που εκπόνησε τη σχετική μελέτη, το κόστος λειτουργίας του λεωφορείου ανέρχεται στα 50 ευρώ την ώρα! 

Αν υπολογιστεί ότι για 14 ώρες,  4 μίνι μπάς θα κοστίζουν την ημέρα 2.800 ευρώ δηλαδή 70.000 το μήνα καταλαβαίνει κανεις πως το ετήσιο κόστος θα φτάνει το 1.000.000 ευρώ

Πάντως η συζήτηση μόλις ξεκινάει και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Καραντινος,  μιλώντας στο cretalive,  είπε πως ο δήμος αντέχει μια τέτοια αιμορραγία αρκεί να είναι επ' ωφελεία των δημοτών.

Βέβαια θα υπάρξει διαπραγμάτευση αφου θα γίνουν και συμψηφισμοί με τα τέλη διαφημίσεως που πληρώνει το ΚΤΕΛ από τις διαφημίσεις των λεωφορείων,  όπως και στις στάσεις των ΚΤΕΛ (στέγαστρα) που σήμερα τις διαχειρίζεται ο δημος και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να τις αναλάβει το ΚΤΕΛ. 

Να σημειωθεί πως θα υπάρχουν δυο διαδρομές των μίνι μπας:

Η μια θα ξεκινά από Καράβολα, θα "κόβει" από Αρχ. Μακαρίου - Πολιτιστικό Κέντρο- Έβανς - Αβέρωφ και θα συνεχίζει Δικαιοσύνης. Μετά από Γιαμαλακη θα κλείνει και πάλι το δακτύλιο στον Καράβολα.

Η δεύτερη διαδρομή θα αρχίζει από ΟΛΗ - Ικάρου - Πλ. Ελευθερίας - Αγίου Μηνά και θα καταλήγει μεσω Αβέρωφ πάλι στο λιμάνι. 

Ωστόσο κομβικό σημείο για την επιτυχία του εγχειρήματος ειναι στις αφετηρίες να υπάρχουν χώροι στάθμευσης

Κι αν για το λιμάνι υπάρχει συμφωνία με τον ΟΛΗ για 300 θέσεις στάθμευσης στον Καράβολα και στο δημοτικό πάρκιγκ, θα πρέπει να εξασφαλιστεί πως όσοι θα χρησιμοποιούν αυτό το λεωφορείο θα έχουν θέση στάθμευσης. 

Το κόστος, αφου περάσει ενα  διάστημα δωρεάν μετακίνησης, υπολογίζεται να μην υπερβαίνει το 1 ευρώ τόσο για το πάρκιγκ όσο και για τη χρήση των λεωφορείων aller-retour


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ