17.500 φυτά για το Πάρκο Γεωργιάδη !

Θα αντικατασταθούν όλα τα παγκάκια του πάρκου, θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός, σήμανση και θα εξασφαλισθεί προσβασιμότητα στα ΑΜΕΑ.

Ολοκληρωτικό λίφτιγκ στην εικόνα ενός βασικού πυλώνα πράσινου για την πόλη του Ηρακλείου καταστρώνει η δημοτική αρχή που βάζει τις τελευταίες "πινελιές" για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη. Οι τεχνικές υπηρεσίες ετοίμασαν όλη την πρόταση που θα υποβάλει τις επόμενες μέρες ο δήμος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ από  το οποίο ζητεί χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ για την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του πάρκου.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα φυτευτούν στο πάρκο 17.500 νέα φυτά, θα γίνει επίστρωση με χυτό πορώδες υλικό σε όλες τις φαρδιές διαδρομές του, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του θα επιστρωθεί με πατητό χώμα. 

Ακόμα θα αντικατασταθούν όλα τα παγκάκια του πάρκου, θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός, σήμανση και θα εξασφαλισθεί προσβασιμότητα  στα ΑΜΕΑ. Παρεμβάσεις προβλέπονται επίσης  και στο  τείχος του πάρκου με εργασίες επί του μαντρότοιχου αλλά και ανακαίνιση του παραδοσιακού και ιστορικού κικλιδώματος του πάρκου.Το φιλόδοξο έργο του δήμου Ηρακλείου εντάσσεται στα πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφού υποβληθεί ο τελικός φάκελος στο Υπουργείο αναμένεται ως το τέλος του χρόνου να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΕ.

Αν όλα πάνε καλά το Πάρκο Γεωργιάδη με τη νέα του ανακαινισμένη μορφή θα πάρει σάρκα και οστά ως την επόμενη άνοιξη! Αύριο πάντως στη συνεδρίαση της εκτελεστικής του δήμου ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του πλάνου αλλά και των έργων που ενδιαφέρουν το δήμο Ηρακλείου να ενταχτούν στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η καταληκτική ημερομηνία του οποίου είναι στις 31 Αυγούστου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ