ΚΟΣΜΟΣ

Zαχάροβα: Απαιτούμε την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη

Χαρακτήρισε την πολιτική των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο ως «επιθετική»

 Zαχάροβα: Απαιτούμε την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη

Το Κρεμλίνο απαιτεί από τις ΗΠΑ να απομακρύνουν όλα τα πυρηνικά τους όπλα από την Ευρώπη και να διαλύσουν την υποδομή για την ανάπτυξή τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τις δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ προκαλούν «το πιο σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στην ήπειρο», υποστήριξε με αυστηρό ύφος η Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στη Μόσχα. Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι, σε αυτό το θέμα, «τα αιτήματα της Ρωσίας περιλαμβάνουν την απόσυρση όλων των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη, καθώς και την καταστροφή της υπάρχουσας υποδομής για την ανάπτυξή τους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για τα σχέδια της Ιαπωνίας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης πιλότων σε ασκήσεις πυρηνικού πολέμου. Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, προσθέτοντας ότι «η επεξεργασία σεναρίων γεωπολιτικής ένοπλης σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων προκαλεί περαιτέρω εντάσεις, υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα και ωθεί την περιοχή στα πρόθυρα πυρηνικής καταστροφής».

Χαρακτηρίζοντας την αμερικανική πολιτική στην Κορεατική Χερσόνησο ως «επιθετική», η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί «να φέρει μια άλλη περιοχή σε κατάσταση απόλυτου χάους, να τη μετατρέψει σε Μέση Ανατολή Νο 2».

Επιπλέον, η Ζαχάροβα επέκρινε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για την πώληση αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού Caesar στην Αρμενία, η οποία υπεγράφη τη Δευτέρα από τους υπουργούς Άμυνας των δύο πλευρών στο Παρίσι.

Μία μέρα αργότερα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επέκρινε την κίνηση του Παρισιού, λέγοντας ότι είναι «μια περαιτέρω απόδειξη των προκλητικών δραστηριοτήτων της Γαλλίας στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου».

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση