ΚΟΣΜΟΣ

Το Πανεπιστήμιο μετά την πανδημία

Πώς θα επηρεάσει η τηλεκπαίδευση των μέλλον της πανεπιστημιακής ζωής

No profile pic

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαδικτυακής διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο μετά την εμπειρία του lockdown θα γίνουν μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μετά την πανδημία. Σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έρευνα Φοιτητών Chegg.org», η επιτάχυνση της διαδικτυακής μάθησης για τα πανεπιστήμια μπορεί να διευκολύνει τη ζωή εκατομμυρίων φοιτητών, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα όπως δείχνει η δημοσκόπηση του Chegg σχετικά με την υγεία των φοιτητών σε σχέση με την Covid.

Οι Βρετανοί φοιτητές συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που υπέφεραν περισσότερο, οι γερμανοί το λιγότερο, ενώ η πλειοψηφία των μαθητών της Ιταλίας εκμεταλλεύτηκε τον ακαδημαϊκό περιορισμό. Ακόμα κι αν οι Ιταλοί είναι οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους μετά την πανδημία.

«Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μια εμπειρία στην πανεπιστημιούπολη είναι μια υπέροχη εμπειρία. Πήγα στο πανεπιστήμιο και πέρασα υπέροχα. Ωστόσο, γιατί πρέπει να το κάνετε κάθε χρόνο των σπουδών σας; Γιατί πρέπει, σε πολλές περιπτώσεις, να ζήσετε σε μια πανεπιστημιούπολη; Γιατί πρέπει να πληρώσετε επιπλέον πράγματα αν δεν θέλετε και εσείς; Έτσι, σκέφτομαι ξανά γιατί δεν θα πρέπει να έχετε και τα δύο; Γιατί δεν θα πρέπει να έχετε εμπειρία στην πανεπιστημιούπολη εάν είστε αρκετά τυχερός για να το αντέξετε οικονομικά; Ή αν θέλετε να έχετε μια διαδικτυακή εμπειρία ή και τα δύο; Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που κάνει η τεχνολογία είναι να δίνει στους ανθρώπους την επιλογή», λέει ο Μαρξ Μπόκσερ, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της Chegg.

Οι Γερμανοί μαθητές είναι οι λιγότερο πρόθυμοι να συνεχίσουν μετά την πανδημία με διαδικτυακά μαθήματα, ενώ οι Ιταλοί φαίνεται να είναι από τους πιο ενθουσιώδεις.Ωστόσο, οι κυβερνήσεις δεν είναι ακόμη έτοιμες για μια γρήγορη μετάβαση στο ψηφιακό πανεπιστήμιο

«Δυστυχώς, πολλά ιδρύματα δεν έχουν προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα στην πραγματικότητα της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Πολλά έχουν αναπτυχθεί πολύ καλά σε διαδικτυακά προγράμματα. Αλλά πολλά, νομίζω, κλίνουν σε έναν άλλο τρόπο να κάνουν πράγματα. Και αυτό που έχει κάνει η πανδημία, είναι να επιταχύνει αυτό που πιθανότατα θα γινόταν σε 10 ή 20 χρόνια σε πολύ λιγότερα χρόνια. Και νομίζω ότι μετά την πανδημία ο κόσμος του διαδικτύου και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι πολύ διαφορετικοί», προσθέτει ο Μπόκσερ.

Πηγή:gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση