Μαριούπολη: Αεροπορική επίθεση στην αγορά και στο παιδιατρικό νοσοκομείο

Δραματικές ώρες στην υπό πολιορκία Μαριούπολη- Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι είχε στείλει κληρωτούς στην Ουκρανία και μερικοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι

Ένα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του σήμερα στο διαδίκτυο.

"Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία", ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

 

Ανήκει στον Πούτιν η υπερπολυτελής θαλαμηγός "Σεχραζάτ" που βρίσκεται στην Τοσκάνη;

Ο ιταλικός και ο διεθνής Τύπος κάνει σήμερα αναφορά στην θαλαμηγό Σεχραζάτ, μήκους 140 μέτρων και αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία βρίσκεται στο θέρετρο Μαρίνα Ντι Καράρα της περιφέρειας της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία.

Σε άρθρο τους, οι New York Times διερωτώνται αν το πολυτελές σκάφος ανήκει στους Ρώσους ολιγάρχες ή, ειδικότερα, στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η οικονομική αστυνομία της χώρας ανέβηκε στις 4 Μαρτίου στο σκάφος και έκανε ενδελεχή έλεγχο. Ο καπετάνιος, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, αρνείται ότι η θαλαμηγός ανήκει σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους και προσθέτει ότι " ο Πούτιν δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ".

Οι New York Times, όμως, σημειώνουν ότι ο καπετάνιος του Σεχραζάτ, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη και ότι, στο τέλος --έπειτα από πιεστικό αίτημα-- υποχρεώθηκε να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα στην ιταλική αστυνομία. Προς το παρόν, οι μόνες πληροφορίες που έχουν εξακριβωθεί, είναι ότι η θαλαμηγός καθελκύστηκε το 2020 και φέρει σημαία των νήσων Καϊμάν.

Η Ρωσία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις εγχώριες προμήθειες σιτηρών για το ψωμί, λέει ο πρωθυπουργός Μισούστιν

Η Ρωσία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις προμήθειες σιτηρών στις εγχώριες αρτοβιομηχανίες σε σχέση με τις εξαγωγές, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν παρουσιάζοντας τα μέτρα στήριξης της εγχώριας οικονομίας, ενόψει των διεθνών κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία σε σχέση με την Ουκρανία.

Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι και οι δύο μεγάλοι εξαγωγείς σιταριού και η στρατιωτική σύγκρουση απειλεί την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών και τον εφοδιασμό των εξαγωγών με βρώσιμα έλαια και λιπάσματα, εκτοξεύοντας τις τιμές των εμπορευμάτων και αντικατοπτρίζοντας την κρίση στις αγορές ενέργειας.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσουμε την ισορροπία στην αγορά τροφίμων και παρακολουθούμε στενά τις τιμές που αφορούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου και του ψωμιού» δήλωσε ο Μισούστιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

«Το ρωσικό σιτάρι έχει καλή ζήτηση στο εξωτερικό και η τιμή του ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πρώτες ύλες, πρωτίστως στην εγχώρια αρτοβιομηχανία».

Ο Μισούστιν δεν ανέφερε πότε η Ρωσία θα περιορίσει τις εξαγωγές σίτου- ένα βήμα το οποίο θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση παγκοσμίως και θα εκτοξεύσει τις τιμές αγοράς ακόμη πιο ψηλά- αλλά πρόσθεσε ότι η σπορά που μόλις άρχισε την άνοιξη θα πρέπει να συνεχισθεί «χωρίς διακοπή».

Η κυβέρνηση θα χορηγήσει στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων βραχυπρόθεσμα δάνεια με προνομιακά επιτόκια, αξίας άνω των 160 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, ώστε να έχουν «όλα όσα χρειάζονται για την επιτυχή σπορά εν μέσω της αυξημένης ζήτησης τροφίμων στις παγκόσμιες αγορές».

Ο Μισούστιν, αναφερόμενος σε άλλα μέτρα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τον φόρο στα ελαφρά οχήματα, θα επιτρέψει σε ορισμένες εταιρείες να μην αποκαλύπτουν τα εταιρικά τους έγγραφα και θα καταργήσει τον φόρο εισοδήματος στις καταθέσεις. Θα προσπαθήσει επίσης να βοηθήσει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν τους ξένους στόλους τους και θα προβεί σε αντίποινα κατά των χωρών που απαγορεύουν την είσοδο ρωσικών πλοίων στα λιμάνια τους.

«Η αναταραχή που συνδέεται με τις κυρώσεις θα τελειώσει αργά ή γρήγορα» δήλωσε ο Μισούστιν.

 

Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι είχε στείλει κληρωτούς στην Ουκρανία και μερικοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχθηκε σήμερα ότι ορισμένοι στρατεύσιμοι συμμετείχαν στη σύγκρουση με την Ουκρανία, μετά τις πολλαπλές διαψεύσεις εκ μέρους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχαν σταλεί μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ορισμένοι από αυτούς, που υπηρετούσαν σε μονάδες ανεφοδιασμού, συνελήφθησαν από τον ουκρανικό στρατό.

"Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αρκετά γεγονότα παρουσίας κληρωτών σε μονάδες που λαμβάνουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σχεδόν όλοι αυτοί οι στρατιώτες έχουν αποσυρθεί στη Ρωσία", ανέφερε, υποσχόμενο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στοχεύει να προσφέρει βοήθεια σε τουλάχιστον 3 εκατ. Ουκρανούς

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στοχεύει να προσφέρει βοήθεια σε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Ουκρανούς με δωρεές τροφίμων, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ.

Ο Μπίσλεϊ μίλησε σε συνέντευξή Τύπου στη Βαρσοβία μαζί με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου για τις προσπάθειες στήριξης των προσφύγων που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και φθάνουν στην Πολωνία.

A boy plays basketball with a plush toy inside the sports hall of a primary school, transformed into temporary accommodation for people fleeing the Russian invasion of Ukraine, in Przemysl, Poland, March 8. REUTERS/Fabrizio Bensch

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες από Reuters

 

Δείτε επίσης

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας κατηγορεί τη Ρωσία ότι κρατά 400.000 πολίτες "ομήρους" στη Μαριούπολη

Στρατιώτες παίζουν το «Don’t Worry, Be Happy» μπροστά από οδόφραγμα στην Οδησσό

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι 14.500 άνθρωποι έχουν φθάσει στη χώρα για να πάρουν τα όπλα κατά των Ρώσων εισβολέων

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός ζητάει ο ουκρανός ΥΠΕΞ για την αποκατάσταση του Τσερνόμπιλ

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ