​Σε ποιο πρόσωπο συγκλίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Παυλιδάκη!

Συνεδριάζει την Κυριακή το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει το διάδοχο του Γιάννη Παυλιδάκη

Τα συντρίμμια τους προσπαθούν να μαζέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση - βόμβα του συντονιστή του κόμματος στο Ηράκλειο, αλλά και τη δημοσιοποίηση, από το Cretalive, του εγγράφου από τα κεντρικά του κόμματος που προκάλεσε αίσθηση.

Λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, το κλίμα είναι άσχημο τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο όσο και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ένας δείχνει τον άλλο κι όλοι τον απερχόμενο γραμματέα, ωστόσο οι πολλές μάχες που έχει να δώσει το κόμμα δεν επιτρέπουν άλλο γύρο εσωστρέφειας και εσωκομματικής γκρίνιας.

Κι ενώ το αγκάθι με την τετραπλή εκπροσώπηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη φαίνεται να κλείνει, με τη συμμετοχή της κ. Μαρή και των κυρίων Κλάδου, Βαρδουλάκη και Τερζάκη, το βάρος πέφτει στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Λιάνας Σταρίδα για το δήμο Ηρακλείου, που βάσει και των όσων δημοσιοποίησε η ίδια η υποψήφια δήμαρχος, δυσκολεύεται να αποτελέσει τον ισχυρό πόλο που, αν μη τι άλλο, θα ενοποιούσε το χώρο.

Η βούληση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί το δημοτικό ψηφοδέλτιο, κάτι όμως που θα πρέπει να έχει τη συνδρομή και άλλων παραγόντων του κόμματος και κυρίως των τριών βουλευτών, που κάποιοι - είναι αλήθεια - πως αλληθωρίζουν και το δημοσιοποιούν κιόλας (παρά τη ρητή εσωκομματική ντιρεκτίβα) και προς το σχήμα του Ηλία Λυγερού!

Κάτω υπό το βάρος όσων έχουν συμβεί σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει την Κυριακή το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει το διάδοχο του Γιάννη Παυλιδάκη, που εμμένει στην απόφαση του, άλλωστε και το κλίμα κεντρικά και τοπικά δεν δείχνει πια να τον σηκώνει άλλο!

Με τις αντιμαχόμενες ομάδες και το κλίμα να έχει ξεφύγει, η ανάγκη να αναζητηθεί συναινετική λύση στη θέση του γραμματέα είναι πιο επιτακτική από ποτέ κι όλα δείχνουν πως το όνομα του αναπληρωτή Συντονιστή Δημήτρη Κλαράκη, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσει το κόμμα σε πιο ήρεμα νερά, αλλά και να συντονίσει τη δύσκολη, πολλαπλή εκλογική μάχη!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ