Οι συνεργασίες στη Λότζια και το τοπίο που όλο και ξεκαθαρίζει!

Ποιες είναι οι τελικές αποφάσεις και οι...εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής

Περνούν οι μέρες και μπορεί να κρατούν σιγή ασυρμάτου από τη Λότζια για τις πιθανές συνεργασίες, αλλά οι επαφές και οι συναντήσεις, μέχρι χτες τουλάχιστον, υπήρξαν διαρκείς και εντατικές! Και έχουμε ήδη...αποτελέσματα, αλλά και εκπλήξεις που θα φανούν τις επόμενες ημέρες!

Μετά το «κλείδωμα» της συνεργασίας με την παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη, που αποκάλυψε το cretalive, υπήρξαν νέες συναντήσεις με αντικείμενο την επόμενη μέρα στο δήμο, με κάποιες από αυτές να μην γίνονται και στο δημαρχείο!

Μπροστά δεν είμαστε για να ξέρουμε τι είπαν, ωστόσο η χθεσινή σκληρή ανακοίνωση του Γιάννη Κουράκη και της παράταξης του κατά των αλλαγών που ψήφισε η κυβέρνηση τροποποιώντας τον Κλεισθένη, και μάλιστα η βούληση να το πάει ο πρώην δήμαρχος ως τα άκρα με προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δείχνει μετωπική με την κυβέρνηση και «βεντέτα» με το υπουργείο εσωτερικών, δημιουργώντας ταυτόχρονα και τετελεσμένα στη Λότζια.

Ουσιαστικά ο πρώην δήμαρχος, λένε από τη Λότζια, ζητά από τον Λαμπρινό, να αγνοήσει το ήδη ψηφισμένο νομοθετικό πλαίσιο και να λειτουργήσει στην πράξη την απλή αναλογική, μοιράζοντας οφίτσια και συνεργασίες, στο πλαίσιο μιας αναλογικότητας της δύναμης των παρατάξεων.

Όμως - λένε από το περιβάλλον Λαμπρινού- ο νόμος είναι νόμος και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας του: υπάρχουν πια νέα δεδομένα ως προς την κυβερνησιμότητα των δήμων, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και να κάνει πως δεν υπάρχουν!

Και η σκληρή ανακοίνωση του Κουράκη- υποστηρίζουν κύκλοι της Δύναμης Πολιτών- ουσιαστικά στενεύει ασφυκτικά, εάν δεν εκμηδενίζει στην ουσία, τα όποια περιθώρια να κινηθούν μαζί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Διότι πως μπορείς να στέλνεις στα δικαστήρια την πολιτεία για τις αλλαγές στους ΟΤΑ και παράλληλα θα υπηρετείς αυτές τις αλλαγές, που εκ του νόμου θα εφαρμόσει ο Λαμπρινός στη νέα του θητεία; Διότι, λένε πάντα από τη Λότζια, μη εφαρμογή του νόμου ή εφαρμογή αλλά καρτ αποκλείεται !

Το ίδιο πάντως φαίνεται να ισχύει και για την περίπτωση του Λυγερού, που υπήρξε σκληρός και καταγγελτικός στις αλλαγές Θεοδωρικάκου, κινούμενος και αυτός στη λογική Κουράκη.

Αυτό δείχνει πια ένα δρόμο για τις συνεργασίες, καθώς δεν μπορείς από τη μια να καταγγέλεις και να αποδομείς και να καλείσαι να την υλοποιήσεις σε επιτροπές και διοικητικά συμβούλια !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ