Διαγωνισμός καινοτομίας από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στον διαγωνισμό μπορούν να καταθέσουν την επιχειρηματική ιδέα τους όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας

Θέλοντας να ενθαρρύνει την ψηφιακή καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει διαγωνισμό ανάδειξης νέων ιδεών και καινοτόμων εφαρμογών.

Ο δεύτερος κύκλος του «The Digital Gate» θέλει να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στον χώρο του αεροδρομίου.

Ο διαγωνισμός θέτει στη δημιουργική ευχέρεια των υποψηφίων μια σειρά από προκλήσεις, όπως η βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, η ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών για το εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος υποδομών και διαδικασιών, στο γενικότερο πλαίσιο εξέλιξης ενός έξυπνου αεροδρομίου.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια:

-Υποβολή επιχειρηματικής ιδέας (έως τις 5 Μαΐου)

-Σχεδιασμός επιχειρηματικού μοντέλου και Rapid Prototype (Μάιο με Ιούλιο)

-Ανάλυση απαιτήσεων και υποστήριξη υλοποίησης (Αύγουστο με Δεκέμβριο του 2017)

Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παροχή κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων από τις εταιρείες πληροφορικής που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα επιλέξει ποιες από τις προτάσεις θα αξιοποιηθούν και σε πραγματικό περιβάλλον.

Στον διαγωνισμό μπορούν να καταθέσουν την επιχειρηματική ιδέα τους όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Επιπλέον, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους έως 35 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή δραστηριοποιούνται στη δημιουργία, την προώθηση και την εμπορική αξιοποίηση εφαρμογών.

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ