ΕΛΛAΔΑ

Ξέχασες τη μάσκα σου; Υπάρχει εφαρμογή που στο υπενθυμίζει!

«MaskIt»: Η δημιουργία φοιτητών, μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα, που διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Google

No profile pic

Ομάδα φοιτητών, με τη συμμετοχή ενός Έλληνα, έλαβε μέρος σε κάλεσμα της Google, όπου με την καθοδήγηση ενός μέντορα- υπαλλήλου της εταιρείας, ανέπτυξαν και υλοποίησαν την ιδέα τους. Το πρόγραμμα λέγεται Google Cloud COVID-19 Hackathon Fund, από τις 381 συμμετοχές, οι 28 καλύτερες ομάδες προσκλήθηκαν και 13 θα παρουσιάσουν την καινοτομία τους σήμερα και αύριο, Τρίτη.

Στις ομάδες που ξεχώρισαν είναι φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης. Η ομάδα αποτελείται από τους Γιώργο Καραμπάση, την Eve Bogomil και τον Adrien Zier.

Ο κ. Καραμπάσης αναφέρει πως «η καινοτομία μας πρόκειται για μια εφαρμογή όπου λέγεται MaskIt, η οποία καταγράφει τη χρήση μασκών που χρησιμοποιεί ο χρήστης και συστήνει κατάλληλες μάσκες, ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλει να κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή επίσης υπενθυμίζει τον χρήστη να φορέσει μάσκα πρώτου βγει έξω (υποθέτοντας πως έχει αναφέρει στην εφαρμογή την ώρα που θα βγει έξω, ως event). Μαζί με την καταγραφή μασκών, καταγράφει και πόσα χρήματα ξόδεψε συνολικά και πόσες ώρες χρήσης μάσκας έχει κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή είναι στα τελευταία στάδια ανάπτυξης προτού αναρτηθεί στο App Store και Google Play Store δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, περίπου στις 15 Μαΐου.»

Ο Έλληνας φοιτητής

Ο κ. Καραμπάσης σπουδάζει τώρα στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο 3ο έτος στο Τμήμα της Πληροφορικής και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Αναφέρει πως «πάντα είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την καινοτομία και όλο και αυξάνεται όσο περνάνε οι μέρες, ειδικά βλέποντας όλα τα προβλήματα που επικρατούν τώρα με την αλλαγή του κλίματος, κατανάλωση ενέργειας και καινοτομίες που γίνονται με τις διαστημικές τεχνολογίες. Θέλω πολύ στο μέλλον να ασχοληθώ και εγώ με τις τεχνολογίες όπου έχουν σκοπό να βελτιστοποιήσουν την κοινωνία. Κάποιοι μπορεί́ να με γνωρίζουν από́ την ιστοσελίδα του κορωνοϊού που δημιούργησα, ncovtrack.com, όπου καταγράφει τα πιο λεπτομερή στατιστικά του κορωνοϊού και εμβολιασμού ανά περιοχές από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα όπου έχει γυρίσει τα ΜΜΕ.»
 

Δείτε την εφαρμογή σε βίντεο: 


Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σελίδα σχετικά με την παρουσίαση: https://events.withgoogle.com/demo-week-hackathon-fund/

Σελίδα σχετικά με την εφαρμογή μας (πατήστε στο βελάκι δίπλα από εκεί που λέει MaskIt): https://events.withgoogle.com/demo-week-hackathon-fund/teams/#content

Σύνδεσμος για την ζωντανή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, στις 8 η ώρα το απόγευμα: https://m.youtube.com/watch?v=-GaKWMUCaaM

Δείτε επίσης:

O Έλληνας που δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα με στοιχεία για τον κορωνοϊό

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση