ΕΛΛAΔΑ

Πώς θα κάνουν διακοπές οι ειδικοί, στον καιρό του κορωνοϊού

Επιστήμονες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με την πανδημία μιλούν για το πώς σχεδιάζουν να κάνουν φέτος διακοπές το φετινό καλοκαίρι του κορωνοϊού.

No profile pic

Με μάσκες και αντισηπτικά στις αποσκευές τους, οι πρώτοι ταξιδιώτες ξεκίνησαν δειλά- δειλά τις διακοπές τους.


Τις διακοπές τους, προγραμματίζουν όμως και οι γιατροί, που όλους αυτούς τους μήνες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Όπως όλα δείχνουν αυτό το καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά.

«Θα πάω να φάω σε ένα εστιατόριο, που δεν θα έχει κόσμο και δεν θα πάω σε μπαρ, αλλά θα πάω σε μια παραλία  που θα έχει τραπεζάκια έξω. Το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι γιατροί γιατί είδαμε πως επιτίθεται αυτός ο ιός. Άλλο να στο λένε και να στο περιγράφουν και άλλο να το ζεις», εξηγεί η κ. Παγώνη.

Οι επιστήμονες μάλιστα δεν διστάζουν να μοιραστούν μαζί μας τις ανησυχίες τους για το πως θα παραμείνουν ασφαλείς κατά την διάρκεια των διακοπών.

Η κ. Παγώνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις επιφυλάξεις που έχει καθώς θα χρειαστεί και η ίδια να ταξιδέψει με αεροπλάνο για να επισκεφθεί το νησί της στη Λήμνο.

«Εγώ θα πάω αναγκαστικά στο σπίτι μου, που είναι σε νησί. Στη Λήμνο. Σκέφτομαι για να πάω γιατί πηγαίνω με το αεροπλάνο και έχω επιφυλάξεις. Δεν θέλω να πω ότι είμαι άνετη, γιατί θα σκέφτομαι ποιος θα κάθεται δίπλα, μου ποιός θα βήχει πίσω μου. Όλα αυτά είναι προβληματισμοί για εμάς, που ζήσαμε όλη την ιστορία με τον covid-19», ανέφερε.

Κάποιοι ωστόσο από τους επιστήμονες που έδωσαν και δίνουν την μάχη με τον κορωνοϊό, έχουν ήδη αποφασίσει τον προορισμό των φετινών διακοπών τους και έχουν βάλει στόχο να αποφύγουν τον συνωστισμό, όπως ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Θα πάω Κρήτη, Καλαμάτα και κάπου οικογενειακά», εξηγεί στον ΣΚΑΪ και αναφέρει ότι εάν διαπιστώσει ότι υπάρχει συνωστισμός σε κάποια παραλία δεν θα διστάσει να πάει να μιλήσει σε κάποιον υπεύθυνο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ιδιότητά του.

«Δεν θα του πω ποιος είμαι. Δεν μπορούν 15 ειδικοί, που κυκλοφορούν σε κάποια μέρη της Ελλάδας, δεν νομιζω ότι φτάνουν για να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα. Δεν ντρέπομαι, θα το κάνω. Η γυναίκα μου πάντα παραπονιέται, ότι κάνω παρατηρήσεις για το τσιγάρο ή και για άλλες καταστάσεις, που είναι επικίνδυνες για την υγεία», ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σε αυτό, που καταλήγουν πάντως, οι γιατροί είναι ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας από όλους δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Πηγή:skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση