Νέα Δημοκρατία: Στα χνάρια του καυτού τετ α τετ για την Εξεταστική Επιτροπή

Στον απόηχο της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο, όπου αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η αποτυχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να αλλάξουν ρότα στην πολιτική ατζέντα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ήττα σφοδρή του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ρυθμούς συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, επάνω στη γαλάζια πρόταση για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τους κεφαλαιακούς ελέγχους και το τρίτο Μνημόνιο, εισέρχεται πλέον η Νέα Δημοκρατία.

Στον απόηχο της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο, όπου αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η αποτυχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να αλλάξουν ρότα στην πολιτική ατζέντα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ήττα σφοδρή του Μεγάρου Μαξίμου. Εάν κάτι, δε, έγινε απόλυτα εμφανές τα ξημερώματα της Παρασκευής και όταν έπεσαν τα φώτα της σκληρής αντιπαράθεσης λεωφόρου Συγγρού και Κουμουνδούρου είναι πως η κυβερνητική παράταξη πορεύεται πλέον σε…πολιτική έρημο, χωρίς ισχυρές συμμαχίες και, μάλιστα, με όλα τα μέτωπα-μέγγενη να βρίσκονται στον ορίζοντα της Ηρώδου Αττικού.

Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, επέλεξαν να μην αποτελέσουν σωσίβιο σωτηρίας για τον κ. Τσίπρα και έναν κυβερνητικό συνασπισμό που δέχθηκε το πρώτο ισχυρό ράπισμα εντός του Κοινοβουλίου, την ώρα που ακόμα και το τελευταίο μείζον αφήγημα των μαξιμινών, αυτό περί της αναθεώρησης του Συντάγματος, δείχνει να προκαλεί ρωγμές στο εσωτερικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση της Τρίτης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο έκλεισε δραματικά για μία χώρα που βρέθηκε μία ανάσα από την έξοδό της από το κοινό νόμισμα και την ευρωπαϊκή οικογένεια, θα αποτελέσει μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να δώσει περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική της αποδόμησης Τσίπρα και συγκυβέρνησης. Όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει την ατζέντα της καθημερινότητας, της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης και παρουσιάζει κομμάτι-κομμάτι την πρότασή του για τη μετά-Μνημόνιο εποχή της Ελλάδας, με στόχο τη διεύρυνση του εσωτερικού ακροατηρίου, σε ένα δρόμο παράλληλο αλλά εξίσου καταλυτικό ανοίγεται η βεντάλια της οπτικής περί της ανάγκης να έρθει στο φως όλη η αλήθεια για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2015.
Μία περίοδο που, σύμφωνα με τους γαλάζιους, στιγματίστηκε από την αβελτηρία της συγκυβέρνησης των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου στη διαπραγμάτευση-φωτιά της Αθήνας με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε με την επιβολή capital controls και του πλέον δυσβάσταχτου Μνημονίου της τελευταίας εξαετίας. "Ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει", είναι το μήνυμα που ήδη έχει εκπέμψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη λεωφόρο Συγγρού να έχει δώσει στοιχεία που αποτυπώνουν πως το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls κόστισαν περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα, καθώς όπως έχει επισημάνει:
-Απαξιώθηκαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και εξαϋλώθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
-Χάθηκαν 21 δισεκατομμύρια από το γεγονός ότι η οικονομία επέστρεψε και παραμένει στην ύφεση.
-Οι μειώσεις στις εισπράξεις από τη ναυτιλία υπολογίζονται στο ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ή 1,7% του ΑΕΠ μόνο για το 2015.
-Οι εξαγωγές μειώθηκαν στο δεκάμηνο Ιούλιος 2015-Απρίλιος 2016 κατά 1,714 δισεκατομμύρια ευρώ ή 7,6%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2015.
-Τα "λουκέτα" το πρώτο εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 42%, ενώ οι ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 17%, έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2015.
-Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, απώλεσε το 45% της αξίας του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ