Επίσκεψη Ταταράκη στην ανασκαφή της Ορνέ - "Ένας πραγματικός θησαυρός για τον τόπο μας"

Newsroom
Newsroom

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο δήμαρχος για την πρόοδο των ανασκαφών

Τον χώρο ανασκαφής της Ορνέ, στη θέση Κάστελος, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού Βαγγελιώ Γλεμπεδάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης Σήφη Βαβουράκη και το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού Γιάννη Χαραλαμπάκη.

Σκοπός τη επίσκεψης του Δημάρχου ήταν να ενημερωθεί για την πρόοδο των ανασκαφών από τον υπεύθυνο ανασκαφής αρχαιολόγο Μάνο Παπαδάκη. 

Οι ανασκαφικές εργασίες πραγματοποιούνται την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς εντάχθηκε εκ νέου στον πενταετή σχεδιασμό του, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. 

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι το χώρο εντυπωσιάζομαι από τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.

orne
 
«Ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος ο οποίος μόλις αναδειχθεί, θα αλλάξει την φυσιογνωμία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρου του Δήμου. Θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, καθώς θα προσελκύει επισκέπτες, δημιουργώντας στην περιοχή μας μια νέα ταυτότητα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε:
«Εμείς αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε διότι αυτός ο χώρος αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό για τον τόπο μας»  σημείωσε ο κ. Ταταράκης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν παρουσιαστεί σε Διεθνή επιστημονικά συνέδρια με αποτέλεσμα η Ακρόπολη της Ορνέ να γίνεται διεθνώς γνωστή. Η θέση βρίσκεται κοντά στα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση και Μέλαμπες. Η Ακρόπολη εκτείνεται σε 55 στρέμματα . Η έκταση αυτή την κατατάσσει ως την μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Κρήτης. Μέχρι τώρα έχουν ανασκαφθεί και ερευνηθεί κτήρια, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι και στοιχεία αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, δείχνουν τον πολύ καλά οργανωμένο χαρακτήρα της ακρόπολης αυτής. Η αποκάλυψη των σημαντικών κτηρίων συνεχίζεται, ενώ, τα ευρήματα θα εκτεθούν στο Μουσείο Ρεθύμνου. Έχουν βρεθεί μέχρι τώρα σημαντικά πήλινα αγγεία, χάλκινα αντικείμενα και ειδώλια.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ