ΕΛΛAΔΑ

Μισθοί μιας χρονιάς για ... ένα δωμάτιο στη Μύκονο!

Το εξωφρενικό ποσό που πληρώνει ένας εργαζόμενος για να νοικιάσει δωμάτιο για τη σεζόν ισοδυναμεί με το ετήσιο εισόδημα ενός εργαζόμενου που πληρώνεται με τον "βασικό"

Μισθοί μιας χρονιάς για ... ένα δωμάτιο στη Μύκονο!

Εάν θες να εργαστείς σε κάποια από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου και δεν έχεις βρει που θα μείνεις, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς καθώς οι τιμές ενοικίασης των δωματίων, προκαλούν πονοκέφαλο και συγκρίνονται μονάχα με αυτές που βρίσκει κάποιος στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μόναχο ή στο Βανκούβερ του Καναδά.

Τυπικά αναφερόμαστε σε ενοικιάσεις σπιτιών, αλλά όταν το οίκημα δεν ξεπερνά τα 30 με 35 τετραγωνικά μέτρα, ουσιαστικά μιλάμε για ένα δωμάτιο και μια τουαλέτα. Σε τέτοια σπίτια, μένουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης, της διασκέδασης και των λοιπών επιχειρήσεων στο νησί των Ανέμων.

Όπως διαπιστώσαμε μεταβαίνοντας στη Μύκονο, απευθυνόμενοι στα εξειδικευμένα γι’ αυτό τον λόγο γραφεία και μιλώντας με αρκετούς υπαλλήλους τουριστικών μονάδων, τα περισσότερα απ’ αυτά τα διαμερίσματα ενοικιάζονται για ολόκληρη τη σεζόν, δηλαδή από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο. Οι περισσότεροι ζητούν για το χρονικό διάστημα των επτά αυτών μηνών συνολικά από 9.000 έως 12.000 ευρώ. Η τιμή εξαρτάται από το εάν το δωμάτιο βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου ή σε κάποια άλλη περιοχή του νησιού. Μάλιστα συνήθως ζητούν τα μισά χρήματα μπροστά, προκαταβολή με το που κλειστεί η συμφωνία, και τα υπόλοιπα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Αντιλαμβάνεται κανείς πως εάν κάποιος μεταβεί στη Μύκονο για να δουλέψει, δεν είναι και τόσο εύκολο να έχει να δώσει κατευθείαν 5.000 ή 6.000 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου που θα διαμείνει.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει όσον αφορά τις σχετικές ενοικιάσεις. Κάθε χρονιά που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, αφού οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, χωρίς να ακολουθούν τις αυξομειώσεις της υπόλοιπης αγοράς. Μάλιστα όσοι Μυκονιάτες είχαν μια «τρύπα», ένα μικρό χώρο εντός του αστικού ιστού, τον έχουν εκμεταλλευτεί μέχρι κεραίας, ενοικιάζοντάς τον. Υπήρξαν περιπτώσεις οικημάτων που διαιρέθηκαν σε τρία – τέσσερα μικρότερα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα.

Να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα δωμάτια διατίθενται προς ενοικίαση για ολόκληρη την τουριστική περίοδο, συνεπώς δεν δύναται να τα κλείσει κάποιος για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση