ΕΛΛAΔΑ

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας έναντι των τουρκικών απειλών κατά της κυριαρχίας της

Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, κατά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας έναντι των τουρκικών απειλών κατά της κυριαρχίας της

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας διατύπωσε η Γαλλία στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, στο Παρίσι.

«Η Γαλλία, όπως άλλωστε το έχει εκφράσει πολλές φορές, και μάλιστα δια στόματος του Γάλλου προέδρου τον Μάιο, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα της Ελλάδας και είναι απολύτως αλληλέγγυα έναντι οποιασδήποτε απόπειρας επιβουλής της ελληνικής κυριαρχίας. Παρακολουθούμε την κατάσταση και πραγματικά μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς» τόνισε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι για αυτή την παλιά φιλία που ενώνει τη Γαλλία με την Ελλάδα και φυσικά στο πλαίσιο της δικής μας εταιρικής σχέσης που έχει ανανεωθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο» υπογράμμισε, ενώ ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στη Γαλλία, με τη συνδρομή δύο Canadair.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη Γαλλία ως έναν από τους σημαντικότερους στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι «μας συνδέουν αρχές και αξίες» και πως οι «σχέσεις μας έχουν σφυρηλατηθεί εδώ και αιώνες».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε την Γαλλίδα ομόλογό του για την έξαρση της τουρκικής ρητορικής και τις προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, σχολιάζοντας πως είναι λυπηρό να υπάρχουν φαινόμενα αναθεωρητισμού στον 21ο αιώνα.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών ήταν η πρώτη μετά τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης, με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

Πηγή:cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση