Χάρης Δούκας: «Η Χώρα χρειάζεται Αλλαγή Κατεύθυνσης»

Newsroom
Newsroom

Σε συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα φρεάτια της οδού Μαρασλή, για το μέχρι τώρα έργο του στον Δήμο Αθηναίων , τα δημοτικά ιατρεία αλλά και εξήγησε το γιατί διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος 

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98.9 και τους Τάκη Χατζή και Αθηναΐδα Νέγκα, μίλησε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για τα φρεάτια της οδού Μαρασλή, τόνισε: «Θέλω να τον ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν φρεάτια, γι’ αυτό και χρειάζονται σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Αυτό το θέμα δεν προσφέρεται για λαϊκισμό καθώς αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει συνεπώς, να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση επί της ουσίας».

Σχετικά το μέχρι τώρα έργο του στον Δήμο Αθηναίων σημείωσε: «Πήραμε μια εμβληματική πρωτοβουλία, να πούμε σε μεγαλοκατασκευαστές και σε μεγάλα συμφέροντα, ότι θα πρέπει να σέβονται τα Προεδρικά Διατάγματα και ότι δεν μπορούν να χτίζουν κτίρια, τόσο ψηλά, ώστε να μη βλέπεις την Ακρόπολη. Πήραμε τη σχετική απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο, μας την μπλόκαρε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά δώσαμε μεγάλη μάχη και δικαιωθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπλέον, υπήρχε μία εγκληματική οργάνωση, η οποία εκβίαζε μαγαζιά, με πλοκάμια παντού. Στην Περιφέρεια Αττικής, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Δήμο μας, στην Πολεοδομία και στη Δημοτική Αστυνομία. Σπάσαμε το απόστημα και λογοδοτούν όλοι στη Δικαιοσύνη, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων.

Τέλος, στα επτά δημοτικά ιατρεία, προσφέρουμε μία σειρά από δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες μας και έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση, φτάνουμε κοντά στους 30.000 ωφελούμενους στα Κέντρα κοινότητας, όταν πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 21.000».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Δούκας τόνισε: «Πιστεύω βαθιά ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Να υπάρξει κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει να δώσεις ακόμα ένα επίδομα και ένα κουπόνι, καθώς ο κόσμος χρειάζεται αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Ζούμε με μισθούς του 2011, σε αισχροκέρδεια του 2024. Και ενώ έχουμε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά, τελικά, δεν πιάνουν τόπο και δεν βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε, μέσα στην πανδημία και λέγαμε ότι θα βοηθήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και δεν πήγε σχεδόν τίποτα τελικά στους ανθρώπους αυτούς. Αντιθέτως, ακούσαμε πάλι για κάποιο μικρό επίδομα, ενώ στην πραγματικότητα παθαίνουν εμφράγματα από την υπερκόπωση, και σε πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές φοβάσαι να αρρωστήσεις».

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε επίσης στα υπερκέρδη των τραπεζών, τα οποία έφτασαν τα 3 δις το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα προσεγγίσουν τα 6 μέχρι το τέλος του χρόνου: «Βοηθήσαμε τις τράπεζες και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε τρεις φορές με δισεκατομμύρια, δικά μας χρήματα, και τώρα είμαστε αποκομμένοι από τη χρηματοδότηση. Τα επιτόκια είναι ληστρικά, και το «ληστρικά» δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς φτάνουν το 10%. Ανακοίνωσαν μπόνους που προσεγγίζουν το 1.000.000, με φορολόγηση κοντά στο 5%. Αυτό, λοιπόν, είναι μια κοινωνική αδικία, που πρέπει να αλλάξει».

Σχετικά με τον Τομέα της ενέργειας σχολίασε: «Όσοι έχουμε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, όπως εγώ, γιατί αγαπάμε το πράσινο, μας πλήγωσε για άλλη μια φορά. Εμείς προτείναμε τόσο καιρό να μπει ένα πλαφόν στη λιανική για να μην μπορεί να ανεβοκατεβαίνει όποτε θέλει η τιμή της ενέργειας. Δεν μπορεί να έχουμε δώσει 15 δις για την ενεργειακή μας ανακούφιση  και να μην υπάρχει καμία ανακούφιση, παρά μόνο για τους 4 μεγάλους παρόχους και τη ΔΕΗ. Για να αλλάξουν αυτά δεν είναι θέμα καλών πρακτικών αλλά πολιτικής βούλησης. Αναδιανομής. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος».

Αναφορικά με την Βασιλίσσης Όλγας επισήμανε: «Έχουμε αποφασίσει να ανοίξει και δεν μπορεί να ανοίξει. Και αυτό δείχνει, ποια είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση που έγινε κεντρικό θέμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε να υπάρξει Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα το εξετάσει γιατί αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες, χωρίς κανείς να ελέγχει πώς προχωρούν, ποιό είναι το κόστος τους και επιτέλους, πότε θα ανοίξει. Η Διαπαραταξιακή θα συσταθεί άμεσα και θα ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ