ΕΛΛAΔΑ

"Φρένο" στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γιατί το "πάγωσε" ο πρωθυπουργός

"Φρένο" στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», απάντησε ο Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε πότε θα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα επισήμανε πως «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

«Φρένο» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον σύντομο διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», απάντησε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε πότε αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα επισήμανε πως «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η συζήτηση θα παραμείνει ανοιχτή, προκειμένου να εξηγηθεί γιατί η κυβέρνηση προχωράει αυτή την πρωτοβουλία, ιδίως σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία.

Παράλληλα, με τη βοήθεια αυτής της αναβολής της ψήφισης του νομοσχεδίου, εκτιμάται πως θα καμφθούν κάποιες από τις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο εντός της κυβερνητικής παράταξης όσο και ευρύτερα, και θα έχει γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να λυθούν όλες οι απορίες σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε μια ειλικρινή συζήτηση για το θέμα.

Σύμφωνα, βέβαια, με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί εντός του 2024, απλά δεν υπάρχει απόφαση για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.


Οι δύο εισηγήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχθηκε δύο διαφορετικές εισηγήσεις όσον αφορά στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Η πρώτη αφορούσε την άμεση παρουσίαση του νομοσχεδίου σε ένα από τα δύο υπουργικά του Ιανουαρίου και στη συνέχεια να ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εισήγηση, την οποία και τελικά υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κυρίως της τεκνοθεσίας πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά πριν φτάσει στη Βουλή.


 

Πηγή:parapolitika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση