ΕΛΛAΔΑ

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

Διαθέτει την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου

No profile pic

Η ελληνική κορβέτα είναι γεγονός, καθώς υπεγράφη η συμφωνία για τη συμπαραγωγή του «Θεμιστοκλή» μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards Ltd.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο, η κορβέτα «Θεμιστοκλής» (https://themistoclescorvette. com/) είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή, έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πόλεμου.

Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων. Η κορβέτα «Θεμιστοκλής» μπορεί επίσης να φτάσει ταχύτητα πάνω από 30 kn. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Επίσης, περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών.

«Για την ONEX Neorion Shipyards και την Israel Shipyards Ltd το όνομα "Θεμιστοκλής" συμβολίζει τις κοινές αρχές, τον πολιτισμό και τις αξίες των λαών, με βάση την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισχύν εν τη ενώσει», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο Θεμιστοκλής ήταν Αθηναίος πολιτικός, στρατηγός και ειδικός στη ναυτική στρατηγική, του οποίου η έμφαση στη ναυτική δύναμη και τις στρατιωτικές δεξιότητες ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων. Ήταν ο δημιουργός της αθηναϊκής θαλάσσιας δύναμης και ο κύριος σωτήρας της Ελλάδας από την υποταγή στην Περσική Αυτοκρατορία στη Μάχη της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση