Τραγανά spring rolls με λαχανικά

Υλικά

50 ml σουσαμόλαδο
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά κίτρινη
2 φρέσκα κρεμμύδια
½ κολοκύθι
ανθός αλατιού
1 κ.γ. τσίλι
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κρεμμύδι
200 γρ πιπεριά Φλωρίνης
½ ματσάκι κόλιανδρο
½ ματσάκι μέντα
200 γρ. σαλάτα λάχανο-καρότο
40 ml ηλιέλαιο
40 ml σουσαμόλαδο
2 αυγά ασπράδια
20 γρ. κορν φλάουερ
φύλλα spring roll

Για το σερβίρισμα
σάλτσα σόγιας
σουσάμι
 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, τις κομμένες πιπεριές μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, το εξωτερικό κομμάτι από το κολοκύθι σε πολύ λεπτές φέτες, αλάτι, λίγη πιπεριά τσίλι, λίγο τζίντζερ τριμμένο, σκόνη κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκο κόλιανδο και μέντα και σοτάρουμε. Στο τελείωμα ρίχνουμε στο τηγάνι το λάχανο και το καρότο. Αποσύρουμε το τηγάνι ώστε να κρυώσουν λίγο τα υλικά.

Σε ένα άλλο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το ηλιέλαιο και λίγο σουσαμέλαιο.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε μείγμα με ασπράδι αυγού με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για να κολλήσουμε τα spring rolls ώστε να μην ανοίγουν στο τηγάνισμα.

Ανοίγουμε το φύλλο από το ρύζι. Τοποθετούμε το μείγμα στη μέση και τυλίγουμε και βάζουμε στην άκρη λίγο από το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

Τοποθετούμε το spring roll στο τηγάνι.

Στο σερβίρισμα βάζουμε σε ένα μπολ σάλτσα σόγιας με λίγα σπόρια από σουσάμι και σερβίρουμε τα spring rolls.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση