Ποια φαγητά δεν πρέπει να παίρνουμε μαζί μας στην παραλία;

Newsroom
Newsroom

Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις!

Ο διατροφολόγος, Τάσος Παπαλαζάρου εξηγεί στην «Πρωινή Ζώνη» ποια φαγητά δεν πρέπει να παίρνουμε μαζί μας στην παραλία και ποιες τροφές είναι ευάλωτες στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα συχνό ζήτημα το καλοκαίρι είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις, σημείωσε ο ίδιος, καθώς ευπαθή τρόφιμα εκτίθενται επί ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο διατροφολόγος τόνισε ότι αποφεύγουμε τοστ, σαλάτες, γιαουρτάκια σε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών αν τα κρατάμε για πάνω από μια ώρα. Ιδιαίτερη προσοχή σύστησε για την μαγιονέζα που είναι ιδιαίτερα ευπαθής.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ