Υλικά
- 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 360 γρ. βρασμένες αγκινάρες, σε κύβους
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 αγγούρια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
- 2/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 4 κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- Για τη βινεγκρέτ: 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί. 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κ. γλ. αλάτι, 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τις αγκινάρες, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο στο μπολ.
- Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να καλυφθούν με τη βινεγκρέτ.
- Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις ανάγκες.
- Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη, για 5 ημέρες.
- Απολαύστε την κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φωτογραφία από Jenny Shead από το Pixabay